Το κάνω όπως κι ο Χριστόφας, για το καλό της Χίου, απαντά ο Μυριαγκός για την διαγραφή του

Την συνεργασία Χριστόφα – Μουτζούρη επικαλείται μεταξύ άλλων ο διαγραφείς από την Συμμαχία Αξιών δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Βασίλης Μυριαγκός, αποδίδοντας την άρνησή του να παραιτηθεί από την συγκεκριμένη θέση στην ισχύουσα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και στα αυτοδιοικητικά του πιστεύω.

Ο κ. Μυριαγκός στην δήλωσή του, την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020, προβάλλει ότι ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναφερόμενος στην προεδρία της Προμηθευτικής από τον κ. Μάρκο Μεννή, που παραμένει στην θέση του, ενώ αποδίδει την απόφαση περί της διαγραφής του, αφού προηγουμένως απέρριψε την πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστα Τριαντάφυλλου να παραιτηθεί, στην περίπου ένα μήνα νωρίτερα δια του Τύπου πρόσκληση του κ. Γιάννη Καραβασίλη να παραιτηθεί από την προεδρία της ΔΕΥΑΧ.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι η παραμονή του στην θέση του προέδρου υπαγορεύεται από «την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τους δημότες με έργα και πράξεις, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, κυρίως στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω κορονοϊού και οικονομικής κρίσης» και εύχεται καλή επιτυχία στην συνεργασία Τριαντάφυλλου – Καραβασίλη.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μυριαγκού έχει ως εξής:

«Στις δημοτικές εκλογές το έτος 2019 κυρίαρχο ζητούμενο, λόγω του εκλογικού νόμου, ήταν οι συνεργασίες των παρατάξεων μετά τις εκλογές.

Με αυτό το δεδομένο η Συμμαχία Αξιών (Κώστας Τριαντάφυλλος) μετά από πρόταση του δημάρχου Χίου, αποφάσισε την συμμετοχή της στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝΧ με τον Γιώργο Στεφανίδη και την ανάληψη της προεδρίας από τον Βασίλη Μυριαγκό.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Προμηθευτική με τον κ. Μάρκο Μεννή, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος, επίσης με πρόταση του δημάρχου Χίου και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η δική του παραίτηση ή διαγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί, απλά οφείλουν να εξηγήσουν τους λόγους.

Τον Νοέμβριο του 2019 (με την υπ´ αριθ. 681/2019) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου αποφάσισε την συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝΧ, με την ανάληψη της προεδρίας από τον Βασίλη Μυριαγκό.

Ένα χρόνο μετά στις 29/10/2020 ο κ. Καραβασίλης (εντελώς τυχαία) ζητούσε την παραίτησή μου στη ΔΕΥΑΝΧ, μέσου του Τύπου.

Ένα μήνα μετά στις 20/11/2020 ο κ. Τριαντάφυλλος (εντελώς τυχαία) ανακοίνωσε ότι δεν στηρίζει την προεδρία μου στη ΔΕΥΑΝΧ και δεν αποτελώ μέλος της παράταξής του.

Ο λόγος όπως μου ανακοινώθηκε ήταν: Δεν μπορούμε άλλο να βάζουμε πλάτες, ως παράταξη, στον δήμαρχο Χίου. Ή παραιτήσου από πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ ή πρέπει να διαγραφείς από την παράταξη.

Η ΔΕΥΑΝΧ είναι η πρώτη στην τάξη του δήμου Χίου δημοτική επιχείρηση και θεμελιώδης υποδομή μαζί με την ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας.

Όλες οι δημοτικές αρχές και οι παρατάξεις διαχρονικά την αντιμετωπίζουν με προσοχή, σεβασμό, υπευθυνότητα και στέλνουν τα καλύτερα στελέχη τους να την υπηρετήσουν. Η σημερινή λειτουργία της είναι 100% διαπαραταξιακή με ομόφωνες αποφάσεις.

Αποφάσισα την παραμονή μου στην ΔΕΥΑΝΧ σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ισχύει, καθώς και με τα αυτοδιοικητικά μου πιστεύω.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε την υποχρέωση να υπηρετήσουμε τους δημότες με έργα και πράξεις, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, κυρίως στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε λόγω κορονοϊού και οικονομικής κρίσης.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο συνδυασμός του κ. Χριστόφα (αντίστοιχος του κ. Τριαντάφυλλου) συνεργάζεται επιτυχώς, επίσημα και θεσμικά με τον συνδυασμό του περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, προς όφελος των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Από τις συνεργασίες βγαίνει ωφελημένος ο κάθε τόπος.

Στη Χίο η αλλαγή πολιτικής και η επιλογή του κ. Τριαντάφυλλου, είναι να συνεργαστεί με τον κ. Καραβασίλη, γεγονός που αποδεικνύεται σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ., με πλήρη ταυτότητα των απόψεων, των αποφάσεών τους, ακόμα και των προσφυγών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της νομιμότητας των αποφάσεων του Δ.Σ. Τους εύχομαι καλή επιτυχία με σοβαρή και δομική αντιπολίτευση, στην νέα πολιτική τους συνεργασία για το καλό της Χίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια