Το «μαρτύριο της σταγόνας» μόλις ξεκίνησε

Δεν πέρασε ούτε μια μέρα από την προειδοποίηση της ΔΕΥΑΧ περί εκτάκτου καταστάσεως στην υδροδότηση και ήδη εφαρμόζεται από σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και επ΄ αόριστον περιοριστικό πρόγραμμα για την πόλη της Χίου.

Η υδροδότηση της πόλης θα γίνεται μόνον κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες και αυτές περιορισμένες, όπως ανακοινώθηκε από την ΔΕΥΑΧ το πρωί της Τετάρτης, ενώ δεν αποκλείεται να παρουσιασθούν προβλήματα και στην υδροδότηση του Βροντάδου.

Ως αιτία για τα περιοριστικά μέτρα η ΔΕΥΑΧ επικαλείται βλάβες, που έχουν εμφανισθεί σε τρεις από τις έξι μονάδες αφαλάτωσης, που τροφοδοτούν την πόλη, για τις οποίες – όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της – «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την συντομότερη αποκατάστασή τους», χωρίς – ωστόσο – να προσδιορίζει πότε θα γίνει αυτό.

Μέχρι τότε και αν δεν προκύψουν κι άλλα προβλήματα στις ίδιες η σε άλλες μονάδες αφαλάτωσης «ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και παρακαλούμε για την μέγιστη προσπάθεια εξοικονόμησης», αναφέρει η ΔΕΥΑΧ στην ανακοίνωσή της.

Σχόλια