Στην Βουλή για τον ΦΠΑ τα Επιμελητήρια και οι ΟΕΒΕ των νησιών

Την πόρτα των γραφείων των κομμάτων στη Βουλή χτυπούν τα Επιμελητήρια των νησιών του Βορείου Αιγαίου μαζί με εκπροσώπους των ΟΕΒΕ και των Οικονομικών Επιμελητηρίων κι άλλων οικονομικών φορέων σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,που θα αποτελέσει και τη χαριστική βολή στην οικονομικής τους επιβίωση.

Από το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2018  στη Βουλή βρίσκονται μαζί με την αντιπροσωπία των φορέων των άλλων νησιών ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Βασίλης Παπάς.

Σκοπός τους η παρέμβαση στις κοινοβουλευτικές ομάδες ώστε να δεχθούν να κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο που συζητείτε στη βουλή τροπολογία που θα διατηρεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και να προκληθεί συζήτηση για το θέμα πριν τις 29 Ιουνίου για να είναι η εφικτή η παραμονή των μειωμένων συντελεστών στα νησιά μας.

Κοινός τόπος των μελών της επιτροπής είναι ότι αν ισχύσει η επιλογή της κυβέρνησης για  κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην χειμαζόμενη από την κρίση επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά μας, θα επιφέρει  κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης  και θα μειώσει την  ανταγωνιστικότητα του τουριστικού  προϊόντος

 

Σχόλια