Το μπούλινγκ στην μονάδα τεχνητού νεφρού «έφαγε» την προϊσταμένη

Η αποκάλυψη και η καταγγελία φαινομένων μπούλινγκ σε βάρος νοσηλευτικού προσωπικού στην  μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Χίου είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην έξοδο η προϊσταμένη (νοσηλεύτρια) του τμήματος και στην θέση της να τοποθετηθεί πρόσωπο που φέρεται να είχε άμεση εμπλοκή στα φαινόμενα.

Τα γεγονότα διαδραματίσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν καταγγέλθηκε μπούλινγκ σε βάρος μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού από επίσης μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας, κάτι που – όπως καταγγέλλεται στον astraparis.gr – αποτελεί ενδημικό φαινόμενο στην μονάδα.

Για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρει και στην σημερινή, Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), η προϊσταμένη του τμήματος κα Κυδωνάκη έθεσε την παραίτησή της στην διάθεση της διοίκησης, που έγινε ασμένως αποδεκτή από την διοικήτρια κα Ελένη Κανταράκη.

Με το αποτέλεσμα αυτό η διοικήτρια πέτυχε μ΄ έναν σμπάρο δυό τρυγόνια, αφού και η «ενοχλητική» προϊσταμένη απομακρύνθηκε από το πόστο της και το ΣΕΣΝΟΧ δέχθηκε ένα πλήγμα, καθότι η κα Κυδωνάκη είναι μέλος του διοικητικού του συμβουλίου.

Καταπέλτης η ανακοίνωση – καταγγελία του ΣΕΣΝΟΧ

Τα υπόλοιπα τα λέει ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή του το ΣΕΣΝΟΧ, αποδομώντας κάθε επιχείρημα της κας Κανταράκη για την εξέλιξη των γεγονότων και καταγγέλλοντας τον τρόπο που ασκεί την διοίκηση στο νοσοκομείο και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Αναλυτικά:

«Μετά από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, περάσαμε στις καρατομήσεις προϊσταμένων και μάλιστα σε μια περίοδο όπου το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο νησί μας.

Για άλλη μια φορά η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, μας έδειξε πόσο εκτιμά την προσφορά των συναδέλφων νοσηλευτών, που εδώ και έναν χρόνο δίνουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Αφού πρώτα εξανάγκασε την προϊσταμένη της ΜΤΝ να θέσει στην διάθεσή της για λόγους ευθιξίας την παραίτηση της, καταλογίζοντάς   της ανυπόστατες κατηγορίες για   παράπονα ασθενών, πτώση απόδοσης και πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο νοσοκομείο, προχώρησε στην καθαίρεση της, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τόσο την 25ετή υπηρεσία της υπαλλήλου στο συγκεκριμένο τμήμα, όσο και τις παρεμβάσεις του ιατρού διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού, των τομεαρχών της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας, καθώς και την επιστολή συμπαράστασης του νοσηλευτικού   προσωπικού του τμήματος και την παρέμβαση του συλλόγου νεφροπαθών, όπου όλοι εξάρουν το έργο της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί και η στάση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας, η οποία εν μέσω πανδημίας δείχνει να παραμένει απλός θεατής των όσων διαδραματίζονται, αφήνοντας τις νοσηλεύτριες βορά στις διαθέσεις της διοικήτριας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού από το ένα τμήμα στο άλλο. Αλήθεια, ποια ήταν η εισήγησή της για το συγκεκριμένο θέμα;

Η ευκολία με την οποία η διοικήτρια αποδέχτηκε την παραίτηση της κας Κυδωνάκη, η οποία εκτός των άλλων είναι μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ, που εδώ και   χρόνια χαίρει εκτίμησης όλων των συναδέλφων, αλλά και της νοσηλευτικής υπηρεσίας, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός στόχος της καρατόμησής της είναι να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και να σιωπήσει το σωματείο που αντιδρά με τις αποφάσεις της διοίκησης και του υπουργείου Υγείας .

Καλούμε την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου, έστω και τώρα να ανακαλέσει την απόφασή της και να επανατοποθετήσει την κα Κυδωνάκη στην θέση της, σε διαφορετική περίπτωση θα την θεωρήσουμε υπεύθυνη στα όποια προβλήματα ενδεχομένως προκύψουν σε ένα εξειδικευμένο τμήμα, όπως αυτό της   μονάδας τεχνητού νεφρού».        

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια