Το ετήσιο συνέδριο της Euroclassica στη Χίο έως τις 19 Ιουλίου

Για 19η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν στη Χίο οι εργασίες του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της Euroclassica (όμιλος ευρωπαϊκών εταιρειών καθηγητών κλασσικών γλωσσών και πολιτισμών) και της Ομηρικής Ακαδημίας.

Θα συμμετάσχουν σύνεδροι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κροατία, την Ελβετία, Ιταλία, Αμερική, Καναδά, Ισπανία, Συρία, Κίνα, Ελβετία, Δανία, Ολλανδία. Γερμανία, Τουρκία και άλλες χώρες.

Το συνέδριο αρχίζει σήμερα, Παρασκευή στις 10 Ιουλίου 2015, με την επίσκεψη των συνέδρων στην Ακρόπολη, το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ώστε να γνωρίσουν τα δημιουργήματα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Θα περιηγηθούν επίσης στην Αθήνα, την Αρχαία Αγορά, το Μοναστηράκι. Θα αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής για Χίο και θα τους υποδεχθούν στο λιμάνι της Χίου κατά την άφιξη τα στελέχη της Ομηρικής Ακαδημίας.

Την Κυριακή το πρωί, 12 Ιουλίου 2015 θα τελεσθεί αρχιερατική θεία λειτουργία στον πρώτο βυζαντινό καθεδρικό ναό της Χίου, του Αγίου Βασιλείου, που βρίσκεται μέσα στον δημοτικό κήπο. Στη συνέχεια θα λάβει χώρα η έναρξη της ετήσιας παγκόσμιας φιλολογικής συνόδου στο Ομήρειο.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου σε αρχείο pdf