Το θρίλερ συνεχίζεται – Στην καραντίνα άλλοι δύο πρόσφυγες, άγνωστη η τύχη των υπολοίπων

Επιβεβαιώθηκε το χθεσινό (Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021) ρεπορτάζ του astraparis.gr ότι μεταξύ των 26 προσφύγων και μεταναστών, που είχαν αφιχθεί την προηγουμένη και είχαν εντοπισθεί μεταξύ Παγίδας και Καταρράκτη, ευρίσκοντο και άτομα αφρικανικής καταγωγής.

Αργά χθες βράδυ έγινε γνωστό ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά Χίου, είναι 21, ενώ λίγο νωρίτερα η επίσημη ενημέρωση από την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου μιλούσε για 19. Από αυτούς 6 είναι άνδρες, 4 γυναίκες και 11 παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Σε σημερινή, Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, επικοινωνία μας με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΓΕΠΑΔ Βορείου Αιγίου κ. Νικόλαο Βερβέρη επιβεβαίωσε ότι οι επιπλέον δύο εντοπίσθηκαν αργά χθες Παρασκευή και μεταφέρθηκαν στην Λευκωνιά. Κατά δήλωσή τους δε ο ένας είναι από την Γκάμπια και ο άλλος από την Σιέρα Λεόνε. Οι υπόλοιποι 19, πρόσθεσε ο κ. Βερβέρης, δηλώνουν Σύριοι, αλλά – διευκρίνισε – ότι ακόμα δεν έχει γίνει η ταυτοποίησή τους.

Μετά τις εξελίξεις αυτές προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά και συγκεκριμένα:

1. Ποιά είναι η τύχη των υπολοίπων πέντε ατόμων από το σύνολο των επτά, που φέρεται να είναι αφρικανικής καταγωγής; Σημειώνεται ότι ο αριθμός επτά για Αφρικανούς δεν είναι πλήρως επιβεβαιωμένος, αλλά σίγουρα .

2. Από το σύνολο των έξι ανδρών, που βρίσκονται στην Λευκωνιά, οι δύο είναι Αφρικανοί και οι υπόλοιποι τέσσερις δηλώνουν Σύριοι. Ωστόσο, από το φωτογραφικό υλικό, το οποίο δημοσιεύσαμε χθες, καθώς και άλλα στοιχεία, προκύπτει ότι οι αραβόφωνοι άνδρες ήταν περισσότεροι των τεσσάρων.

Στα εύλογα αυτά ερωτηματικά, μόνον το λιμεναρχείο Χίου και η αστυνομία μπορούν να δώσουν απαντήσεις.

Αν και εφόσον δεν υπάρχουν κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες που να παραμένουν ακόμα κρυμμένοι στα χωράφια ή σε άλλα σημεία, τότε τίθεται σοβαρό ζήτημα για το πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια