Στην Λευκωνιά 19 πρόσφυγες, άφαντοι οι άλλοι, δεν βρήκαμε άλλους, λένε αστυνομία και λιμενικό

Δεν φαίνεται να λήγει το θρίλερ με τους 26 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής, 5 Μαρτίου 2021, βρίσκονταν σε περιοχή μεταξύ Παγίδας και Καταρράκτη, στη Χίο και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχαν φτάσει στο νησί το βράδυ της προηγούμενης ημέρας.

Σύμφωνα με την τελευταία, περί τις 18:30 ενημέρωση από την γενική αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, στην ευρύτερη περιοχή της Παγίδας εντοπίσθηκαν στις 15:15 της Παρασκευής από λιμενικούς 19 άτομα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην δομή καραντίνας, στην Λευκωνιά.

Τον εντοπισμό και την περισυλλογή των 19 ατόμων επιβεβαίωσε στον astraparis.gr και ο λιμενάρχης Χίου κ. Παντελής Βατούσης, προσθέτοντας ότι τους παρέδωσαν στην αστυνομία.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι λιμενικοί που τους εντόπισαν στις 15:15, όσους φέρεται να εντόπισαν, τους ζήτησαν και πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ωστόσο, τόσο η αστυνομία, όσο και το λιμενικό δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι για τους υπόλοιπους που φέρεται να έχουν φτάσει στο νησί, ενώ οι απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο συνολικός αριθμός τους είναι 26 ή περίπου εκεί και μεταξύ αυτών υπάρχει μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία μόνον φωτογραφία διακρίνονται περίπου 14 άτομα αραβικής καταγωγής, ενώ μεταξύ αυτών δεν υπάρχουν άτομα αφρικανικής καταγωγής, που φέρεται να βγήκαν με την ίδια βάρκα στην περιοχή.

Άλλες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην δομή της Λευκωνιάς κατεγράφησαν σήμερα το απόγευμα μόνον Σύριοι και Παλαιστίνιοι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια