Το Βασιλεώνοικο από την ΟΠΙΧΙ

Αποσπάσματα από 4 βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις κατοίκων του Βασιλεώνοικου στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας  και στον Μπάμπη Κοιλιάρη θα παρουσιαστούν την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023 στις 20.00 στον Π.Μ. Σύλλογο Βασιλεωνοίκου (Πευκάκι).

H εκδήλωση κάνει μια αναδρομή στην καθημερινότητα στο χωριό τις προηγούμενες δεκαετίες και αναφορά σε σημαντικά σημεία του.  Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προβολές αποσπασμάτων από προφορικές μαρτυρίες τεσσάρων κατοίκων του χωριού, σε συνεργασία με την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χίου (ΟΠΙΧΙ), ιστορική αναφορά στην ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και παρουσίαση πρωτότυπων τραγουδιών αφιερωμένων στο χωριό σε σύνθεση του Μπάμπη Κοιλιάρη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα τις εκδήλωσης:

8.00 μ.μ. Χαιρετισμός από την Αριέττα Κουλουρούδη πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Βασιλεωνοίκου.

Λίγα λόγια για την προφορική ιστορία και τις Ομάδες Προφορικής Ιστορίας από την Καλλιόπη Λιαδή, συντονίστρια της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Χίου (ΟΠΙΧΙ).

8:15 μ.μ. Προφορική μαρτυρία από τον Γιάννη Ζωφό σχετικά με την ανέγερση  του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Βασιλεωνοίκου.

8:30 μ.μ. Μουσικό διάλειμμα  με 4 τραγούδια  γραμμένα από τον Μπάμπη Κοιλιάρη για το Βασιλεώνοικο, από τα  «Αηδόνια του Κοφινά».

8:45 μ.μ. Εισήγηση Μπάμπη Κοιλιάρη για τις συνεντεύξεις συγχωριανών στην Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χίου.

Προβολή – Αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των συγχωριανών μας, Στάμου Καμπούρη, Ασημίνας Φραγκάκη, Κώστα Αμπανούδη και Γιάννη Ζωφού.

Τα αποσπάσματα συνεντεύξεων προλογίζουν μέλη του ΟΠΙΧΙ.  Τις συνεντεύξεις έχει πάρει και επιμεληθεί ο Μπάμπης Κοιλιάρης, μέλος της ΟΠΙΧΙ.