Το Βόρειο Αιγαίο εκπροσωπήθηκε με 27 επιχειρήσεις στην “19η ARTOZA 2025”

Είκοσι επτά επιχειρήσεις του διατροφικού κλάδου των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εκ των οποίων δέκα από τη Χίο, πήραν μέρος στην διεθνή έκθεση αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής & ζυμαρικών “19η ARTOZA 2025”, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας, από 21 έως 24 Φεβρουαρίου 2025.

Η έκθεση αναφερόταν κυρίως στην παρουσίαση των κάτωθι προϊόντων: Παραδοσιακά γλυκά (λουκούμια, αμυγδαλωτά, παστέλια, κ.ο.κ.), αρτοσκευάσματα – βουτήματα, ζυμαρικά, πρώτες ύλες αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, βούτυρα – μαργαρίνες, άλευρα, σοκολατοειδή & ζαχαρώδη, κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης, παγωτά χύμα και συσκευασμένα, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες & μέλια, καφέδες – ροφήματα, χυμοί, κ.ο.κ., απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε με ένα περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν οι επιχειρήσεις που δήλωσαν συμμετοχή, ενώ ταυτόχρονα εκτέθηκαν ομαδικά αλλά διακριτά, ασυνόδευτα προϊόντα του κλάδου από όλα τα νησιά των 3 περιφερειακών ενοτήτων.

Οι 27 διατροφικές επιχειρήσεις του κλάδου από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που είτε φιλοξενήθηκαν σε ατομικά stands, είτε εξέθεσαν τα προϊόντα τους ήταν:

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ (ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΠΑΣΤΕΛΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΧΑΧΛΕΣ, ΤΡΑΧΑΝΑΣ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΛΙΚΕΡ)

 

  1. “ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ” ΠΟΤΟΠΟΙΑ ΧΙΟΥ: ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ, ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

 

  1. APIS FABRICCA: ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ “ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ … ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ”, ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

 

  1. “ΑΡΤΟΣΕΥΑΣΜΑΤΑ ΧΙΟΥ”: ΑΡΤΟΝΟΣΤΙΜΙΕΣ XIOY, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΜΑΖΟΥ

 

  1. BIOMERAKI”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΛΙΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΞΥΠΤΕΡΑ

 

  1. “ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΚΑΡΑΛΗ

 

  1. “GIA …. GIAMAS” ΑΦΟΙ ΑΓΑΔΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

  1. HAVE A NICE DAY”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΧΙΟΥ, ΑΝΤΩΝΗ ΝΤΑΜΠΟΥ

 

  1. “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ, ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

 

  1. “ΚΟΝΤΟΡΙΑΝΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΚΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

 

  1. LESVOS HONEY”: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ & ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΝΤΟΥ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ – ΨΑΡΑ”: ΜΕΛΙ ΨΑΡΩΝ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ

 

  1. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ”: ΑΓΝΑ ΜΕΛΙΑ ΣΑΜΟΥ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

 

  1. “ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ Ν. Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.”: BUNDABERG BREWED DRINKS, ΧΙΟΥ

 

  1. “ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΗΣ”: ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΗ

 

  1. PAPAYIANNIDES LESVOS FLAVORS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ & ΣΑΛΤΣΕΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “SALAMOUSAS AGRIFOOD”: ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΣΙΤΗΡΑ & ΑΛΕΥΡΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & CATERING ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΣΤΑΦΥΛΗΣ” ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΜΕΛΙΧΛΩΡΑ ΤΥΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

 

  1. “Τ’ ΑΓΙΟΡΓΟΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ, ΝΙΚΟΥ ΚΥΛΗ

 

  1. “ΤΑΣΤΑΝΗΣ Μ. & Δ.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ” ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΑΚΥΡΗ: ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΕΣ & ΠΟΔΙΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

 

  1. “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ” ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ & ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΒΡΥΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

  1. “ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

 

  1. “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

 

  1. “ΨΥΧΗΣ – ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ”: ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ.