Το βραβείο των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ στον υπουργό Παιδείας

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Άραγε πώς θα ένιωθε ένας υπουργός παιδείας βλέποντας τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, ενός σχολείου που αν επικρατούσε η λογική των αριθμών , ίσως και να μην υπήρχε σήμερα, αν δεν ξεσηκωνόταν οι μαθητές του, αν δεν έκαναν τη δική τους επανάσταση απέναντι στην απόφαση που ο ίδιος ο υπουργός είχε υπογράψει.

Με βάση τους νόμους τα διατάγματα και τις παραγράφους που όριζαν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών στα ΕΠΑΛ για να λειτουργήσει το κάθε τμήμα, ενδεχομένως τα παιδιά που σήμερα βραβεύθηκαν και που δίπλα τους μοστράριζαν όλοι με τα χαμόγελα μέχρι τα αυτιά, να μην πήγαιναν καν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Γι αυτό τα βραβεία, των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ στον διαγωνισμό  “Blog Your Heritage – Ο πολιτισμός μας στο ιστολόγιο” όπως και το άλλο των μαθητών του δημοτικού των Νενήτων με τον σεισμογράφο καλό είναι να σταλούν στο υπουργείο Παιδείας.

Έτσι απλά για να θυμίζουν στα εκάστοτε σε αυτήν την θέση, στρογγυλοκαθισμένα υπουργικά οπίσθια, ότι στην Παιδεία, τη λογική των αριθμών, μαθηματικά και στατιστικά αποδεδειγμένα, καταρρίπτει το πάθος των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια