Τον φυσιολάτρη Mike Taylor θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση ο δήμος Χίου

Ειδική εκδήλωση, με τίτλο «Chios Natural History, Faunal Studies, Eco-Tourism and Habitat Protection» – Η Ιστορία της φύσης της Χίου, φυτολογικές μελέτες, οικοτουρισμός και προστασία βιοτόπων, θα πραγματοποιήσει ο δήμος Χίου το προσεχές Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στο Ομήρειο.

Στην εκδήλωση θα αποδοθεί τιμή στον Άγγλο φυσιολάτρη κ. Mike Taylor, ο οποίος εδώ και 25 έτη παράγει ερευνητικό έργο, το οποίο αποτελεί θησαυρό για το νησί και αντικείμενο προς αξιοποίηση, καθώς περισυλλέγει στοιχεία για τη χλωρίδα της Χίου, των Οινουσών, των Ψαρών, της Λέσβου, της Σάμου, της Ικαρίας και των δυτικών ακτών της Τουρκίας. Έχει ανακαλύψει σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της πλούσιας βιοποικιλότητας της Χίου.

Οι έρευνες του κ. Taylor στη Χίο έχουν μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της ισορροπίας της χιώτικης φύσης. Ο κ. Mike Taylor έχει οδηγήσει δεκάδες φυσιολάτρες στο νησί μας από ολόκληρη την Ευρώπη κι ελπίζει ότι το φυσικό περιβάλλον του νησιού θα προστατευθεί, ώστε να παραδοθεί ανέπαφο στις επόμενες γενιές.