Τορπίλη Κάρμαντζη στον Μπουγδάνο, ακυρώνει την μεγάλη σημαία στο λιμάνι

Στην μεγάλη σημαία, που σε μεγάλες επετείους υψώνεται στο λιμάνι της Χίου έσκασε ο πόλεμος που φαίνεται ότι μαίνεται μεταξύ των αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου και του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Λίγες μόλις ώρες πριν την έπαρση της σημαίας στον νότιο λιμενοβραχίονα του λιμανιού, που σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν για τις 10 το πρωί του Σαββάτου, 15 Μαΐου 2021, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τις σφαγές της Χίου στον Ανάβατο, παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η όλη διαδικασία (έπαρση και υποστολή στις 6 το απόγευμα της Κυριακής) ακυρώνονται.

Την ακύρωση ανακοίνωσε ο κ. Μπουγδάνος λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής, «λόγω της σημερινής αρνητικής προφορικής απάντησης από το Λιμενικό Ταμείο Χίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Χωρίς να γίνεται κάποια ειδικότερη αναφορά, είναι προφανές ότι ο μόνος που θα μπορούσε να απαντήσει και μάλιστα προφορικά, είναι ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκος Ζωάνος, ο οποίος ερωτηθείς από τον astraparis.gr δήλωσε ότι ήρθε το σχετικό αίτημα στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο, το Δ.Σ. δεν ήθελε να συζητηθεί το θέμα, με την αιτιολογία ότι το αίτημα ήρθε την τελευταία στιγμή, και δεν θεώρησε κατεπείγον να συζητηθεί.

Η εξήγηση αυτή είναι προφανώς… σόλικη, αφού το κατεπείγον συνίσταται ότι για αύριο το πρωί ήταν προγραμματισμένη η έπαρση της σημαίας και όλα παραπέμπουν στον κ. Κάρμαντζη, ο οποίος και έδωσε την σχετική εντολή στην διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

Άνθρωποι με γνώση του παρασκηνίου της υπόθεσης, εμπλέκουν ευθέως τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, ως εκείνον που κίνησε τα νήματα και ζήτησε από τον δήμαρχο να βάλει βέτο, για να… τιμωρήσει τον αντιπεριφερειάρχη (και τον περιφερειάρχη), ο οποίος συστηματικά του πηγαίνει κόντρα στις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς του στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Όπως και να έχει, πάντως, η υπόθεση, η συγκεκριμένη εξέλιξη κάθε άλλο παρά τιμή περιποιεί στη Χίο, την οποία θα τιμήσει την προσεχή Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, με την παρουσία της η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της περιφερειακής ενότητας Χίου

«Σας ενημερώνουμε ότι η έπαρση και υποστολή της μεγάλης Ελληνικής Σημαίας στο νότιο λιμενοβραχίονα του κεντρικού λιμένα Χίου, που προβλεπόταν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις Σφαγές της Χίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της σημερινής αρνητικής προφορικής απάντησης από το Λιμενικό Ταμείο Χίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια