Του τράβηξαν το αυτί, τα ρίχνει σε άλλους

Αναστάτωση προκλήθηκε στον αρχιτεκτονικό κόσμο του νησιού, ύστερα από την ανακοίνωση του δήμου, με την οποία κατηγορούνταν τα μέλη του τοπικού αρχιτεκτονικού συμβουλίου ότι γνωμοδότησαν αρνητικά για την μελέτη ανάπλασης του δημοτικού κήπου με βάση προσωπικά κριτήρια.

Η αναστάτωση προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, πολιτικές προφανώς πιέσεις και μετά από λίγες ώρες, με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς αναδιπλώθηκε και ρίχνοντας την ευθύνη για τη σύνταξη του κειμένου σε άλλους, διαφοροποίησε τη θέση του υπέρ των αρχιτεκτόνων συναδέλφων του, ζητώντας μάλιστα συγνώμη!

Το πλήρες κείμενο της νέας ανακοίνωσης έχει ως εξής:

“Πριν λίγο ενημερώθηκα για το ακριβές λεκτικό του δελτίου τύπου του Δήμου Χίου για την απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής.

Μπορεί να διαφωνώ με την απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής ωστόσο, θεωρώ απολύτως λάθος την αναφορά σε προσωπικά συμφέροντα για τα μέλη του. Δεν έχω τέτοια άποψη, δεν με εκφράζει καθόλου, έχοντας την πολιτική ευθύνη λειτουργίας του γραφείου ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους στους οποίους αναφέρεται και δεσμεύομαι ότι θα ελέγξω τη διαδικασία μέσα από την οποία προέκυψε αυτό το Δελτίο Τύπου.

Είμαι έτοιμος να βρεθώ σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ή στο Διοικητικό του Συμβούλιο για να εκθέσω και ενώπιον των συναδέλφων αυτές τις απόψεις”.

Άγνωστο το τι θα γίνει σε λίγες ώρες αν οι αποδέκτες και αυτού του κειμένου εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στον δήμαρχο ή ακόμη και τις παραιτήσεις τους. Ίσως έχουμε αναδίπλωση της… αναδίπλωσης

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια