Τριαντάφυλλος καλεί Μηταράκη να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση του νησιού

Κάθετα αντίθετος σε όσα δηλώνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης περί δημιουργίας νέας δομής εμφανίσθηκε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, υπενθυμίζοντας τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Χίου, για την δημιουργία μίας και μόνον δομής 500 ατόμων, μόνον για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Σε συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, ο κ. Τριαντάφυλλος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του κλεισίματος της ΒΙΑΛ και κάλεσε τον κ. Μηταράκη να προχωρήσει στην πράξη και ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση του νησιού. Από κει και πέρα, πρόσθεσε, οφείλει να ξεκαθαρίσει το υπουργείο ότι μιλάει μόνον για καταγραφή και ταυτοποίηση και σε χώρο δυναμικότητας έως 500 ατόμων και στη συνέχεια θα μπορεί να γίνει συζήτηση για το πού μπορεί να είναι αυτός ο νέος χώρος.

Σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις της παράταξής του απέναντι στην δήλωση Μηταράκη, με την οποία επαναφέρει τον σχεδιασμό για την δημιουργία νέας δομής, ενώ ξεκαθάρισε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι επισπεύδων στο θέμα αυτό, αφού έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, αποκλείοντας συνάμα το ενδεχόμενο να θέσει ζήτημα επαναβεβαίωσης των παλαιότερων ομόφωνων αποφάσεων του Δ.Σ.

Στη ουσιαστικά εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τριαντάφυλλος επιτέθηκε στην δημοτική αρχή Κάρμαντζη για τη βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων σε φίλους, ψηφοφόρους και κολλητούς της, καθώς και για τις πελατειακού τύπου συνεχιζόμενες προσλήψεις προσωπικού στον δήμο Χίου.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη διαφάνεια σε όλες αυτές τις ενέργειες, με στόχο να υπάρχει επαρκής πληροφόρηση και να παρέχονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάληψης έργων σε όλους τους επαγγελματίες, αλλά και να συμμετέχουν στα προγράμματα των θέσεων εργασίας κι άλλοι πέραν όσων θέλει να εξυπηρετήσει η δημοτική αρχή.

Επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη να αποκτήσει στρατηγικό όραμα η Χίος, να αποκτήσει master plan η πόλη για τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν, να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την ανάδειξη της Χίου ως τουριστικού προορισμού με έμφαση στον πολιτισμό και να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της περιφέρειας που αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα εγκατάλειψης από τον πληθυσμό της.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια