Ραντεβού στα δικαστήρια αν δεν ανακληθεί η απόφαση για τους εργολάβους

Την έναρξη της πρώτης μάχης ενάντια στην πλήρη παράδοση του Νοσοκομείου σε ιδιώτες εργολάβους σηματοδότησε το πρωί της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021, η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μέλη του ΣΕΣΝΟΧ με την στήριξη του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Η διάτρητη απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει την καθαριότητα του νοσοκομείου σε εργολάβους έχει πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα φτάσουν το θέμα μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες.

«Δηλώνουμε την αντίθεσή μας, είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, θα συνεχίσουμε δεν θα το αφήσουμε, θα προχωρήσουμε και με άλλες κινήσεις και αν χρειαστεί θα φτάσουμε μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες. Θεωρούμε την απόφαση ανήθικη και παράνομη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ κ. Γιάννης Λαμπαδοχυτός.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η επανείσοδος των ιδιωτών στα νοσοκομεία γίνεται κατ’ εντολήν της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων, των παρεχόμενων υπηρεσιών και τελικά σε βάρος των πολιτών.

«Είμαστε από τα πολύ λίγα νοσοκομεία που επαναφέρουν εργολάβους. Έχουν πάρει μια απόφαση η οποία είναι παράνομη, έχουμε ζητήσει άρση της απόφασης, αλλιώς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, να πάμε την υπόθεση όσο πιο ψηλά γίνεται, ήδη έχει φτάσει στην ΠΟΕΔΗΝ και στο υπουργείο», δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ κα Μαρία Σαραντινίδου.

Τη συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο δήλωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ κ. Μάρκος Σκούφαλος. «Όλο αυτό το διάστημα είναι στην ατζέντα μας τα ζητήματα της υγείας, η κυβέρνηση διατηρεί τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε υλικά και εμβόλια και η διοικήτρια του νοσοκομείου ασχολείται με το πώς θα επαναφέρει τους εργολάβους στην καθαριότητα. Αυτό είναι τραγικό, δείχνει τη γύμνια της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν πίσω και οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από μόνιμους υπαλλήλους».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια