Τρομακτική αύξηση κορονοϊού δείχνουν τα λύματα της Χίου

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και στη Χίο αποτυπώθηκε και στα στιγμιαία ευρήματα της ανάλυσης των λυμάτων της ΔΕΥΑΧ για το ιικό φορτίο σχετικά με τον covi-d 19.

400 ενεργά κρούσματα εμφανίζονται στα λύματα της Χίου με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2021 και τα αποτελέσματα της ανάλυσης να βγαίνουν την επόμενη μέρα.

Παρότι, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Βασίλη Μυριαγκός, πρόκειται για στιγμιαία ευρήματα τα οποία ενδεχομένως να έχουν μεταβληθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω σε μια επόμενη ή μεθεπόμενη μέτρηση, δεν παύουν να αποτελούν έναν δείκτη ο οποίος είναι αξιοσημείωτος.

Να σημειωθεί ότι στις μετρήσεις που πραγματοποιούνταν με την ίδια διαδικασία από τη ΔΕΥΑ Χίου στο παρελθόν, ποτέ ξανά δεν είχε εξευρεθεί τέτοια υψηλή τιμή ιικού φορτίου στα δείγματα της Χίου, περίτρανη απόδειξη ότι η μετάδοση της πανδημίας είναι σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη από αυτά που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ.

Όπως δήλωσε στον astraparis.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Μυριαγκός, η δειγματοληψία και οι αναλύσεις θα συνεχιστούν από την επιχείρηση, έτσι ώστε να υπάρχει πιο εμπεριστατωμένη εικόνα για την πορεία της πανδημίας στο νησί.

1267_3_31094133_0009000_1

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια