Βιάζεται να φέρει τα ΜΑΤ ο Μηταράκης, ζητά από το ΣτΕ επίσπευση για το Θόλος

Σε αναμμένα κάρβουνα φαίνεται ότι κάθεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση του «διαγωνισμού» για την κατασκευή της υπερδομής προσφύγων στο Θόλος, βιάζεται να εγκαταστήσει τον εργολάβο και να αρχίσει τις κατασκευαστικές εργασίες.

Η εξέλιξη της διαδικασίας σκοντάφτει στα νομικά εμπόδια που έχει θέσει ο δήμος Χίου και αφορούν την κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη χωροθέτηση της υπερδομής στο Θόλος, σε έκταση που ο δήμος υποστηρίζει ότι του ανήκει και έχει παρουσιάσει σειρά σχετικών εγγράφων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

Η διαδικασία αυτή χαλάει το αφήγημα του κ. Μηταράκη, ο οποίος καίγεται να αρχίσει εντός του Οκτωβρίου κατασκευαστικές εργασίες, κάτι – ωστόσο – που φαντάζει αδύνατο, ακόμα και αν επισπευσθούν όλες οι δικαστικές διαδικασίες.

Εν προκειμένω, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση επίσπευσης της συζήτησης της αίτησης αναστολής, «ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό».

Πάντως, προσώρας, δεν έχει προσδιορισθεί η συζήτηση της αίτησης αναστολής, ενώ στο μεταξύ έχει αλλάξει και ο εισηγητής της υπόθεσης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια