Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Νέας Δημοκρατίας για τα ΕΠΑΛ

Την έκπληξή της εκφράζει η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ για την συμπεριφορά της ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία – αναφέρει στην ανακοίνωσή της – «στην προσπάθειά της να κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνεται ότι νοιάζεται ακόμα και για πράγματα που διαφωνεί».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα ακόλουθα με κύρια αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Χίου με τα ΕΠΑΛ:

«Ενδεικτικά αναφερόμαστε στην ανακοίνωση που έβγαλαν με περισσό θράσος για την δήθεν υποβάθμιση των ΕΠΑΛ. Προσπάθησαν να πείσουν ότι νοιάζονται όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης ,γνωστός ως υπουργός απολύσεων ,της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και κατάργησε τις πιο σημαντικές   ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης που παραδόθηκαν βορά στους ιδιώτες (ΙΕΚ και ΣΕΚ). Μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να σχολιάσουμε την αντίδρασή τους.

Δυστυχώς, για τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΟΔΕ Χίου με τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις περί «αυτόνομου σχολείου» και της πλήρους εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και φυσικά όπως πάντα βιάστηκαν γιατί όλα τα ολιγομελή τμήματα στην Χίο λειτουργούν. Εδώ, βέβαια, οφείλουν δημόσια να πουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επαγγελματική εκπαίδευση, εκτός από τις καταργήσεις τομέων και τις απολύσεις εκπαιδευτικών.

Η πραγματικότητα είναι μία, ο τόπος μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και ταλαιπωρείται ακόμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέλαβε την κυβέρνηση ούτε για να διαχειριστεί, απλώς, την εξουσία, ούτε να τη χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος. Σκοπός μας ήταν και παραμένει η κοινωνική ανασυγκρότηση, η μεταρρύθμιση του κράτους και των θεσμών, η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.

Στόχος μας είναι η ανόρθωση της οικονομίας, με όρους επωφελείς για τους εργαζόμενους, κι από την άλλη, η ριζική μεταβολή του κράτους και των θεσμών, αλλά και του παραγωγικού μοντέλου.

Με μια σειρά από νομοσχέδια μεταρρυθμιστικών τομών, με αριστερό αποτύπωμα και ριζοσπαστικό προσανατολισμό, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια εντελώς διαφορετική επόμενη μέρα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.