Βραβεύθηκαν 6 μαθητές του Νηπιαγωγείου Ψαρών

Διάκριση από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και εκπαιδευτικό υλικό 300 ευρώ, έλαβαν οι 6 μαθητές του νηπιαγωγείου Ψαρών για τη συμμετοχή τους στη δράση ευαισθητοποίησης και εμπέδωσης της πρόληψης για τη διατήρηση της στοματικής υγείας.

Η δράση είχε θέμα: «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω»! και από αυτήν ξεχώρισε η μασκότ της τάξης, ο Μόρφης, ο γλυκούλης δράκος. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, της κ. Ευαγγελίας Βασιλική και της κ. Σιμώνα Φωτιάδου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό περιεχόμενο για την προστασία της στοματικής υγείας και δημιούργησαν αυθόρμητες κατασκευές. Τα αποτελέσματα της δράσης εκτέθηκαν το Μάρτιο, στο Πασαλιμάνι, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χίου στην εκδήλωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας.

Για τη δράση τους αυτή οι έξι μαθητές τους Νηπιαγωγείου Ψαρών διακρίθηκαν από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της στις 6 Μαΐου 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα στη μνήμη της εκλιπούσας οδοντιάτρου Καλλιόπης Βογιατζή να βραβευτεί η δράση με αποστολή εκπαιδευτικού υλικού ύψους 300 ευρώ.

«Δράσεις που μας γεμίζουν χαρά και ελπίδα!! Μπράβο στα παιδιά μας, μπράβο και στις Νηπιαγωγούς που κατάφεραν να συγκινήσουν και να διακριθούν μέσα από τη δράση τους. Είμαστε περήφανοι που το νησί μας καταφέρνει να ανοίγει τους ορίζοντες του και να συμμετέχει σε κάθε δράση αποκομίζοντας παράλληλα και τιμητικές διακρίσεις. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Λίτσα, τη Σιμώνα, τη Βάσια, τους οδοντιατρικούς συλλόγους Χίου και Πειραιά και φυσικά στους πρωταγωνιστές, τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας!!!», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.