Βρέθηκαν τα χρήματα, μπήκαν οι μπουλντόζες στην ΒΙΑΛ

Δεν πρόλαβε ακόμα να εισπράξει τα χρήματα από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ο δήμος Χίου και ξεκίνησε με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός, όπου – όπως όλα δείχνουν – θα δημιουργηθεί το hot spot της Χίου.

Την χρηματοδότηση, από την οποία και θα εδημιουργείτο η «μαγιά» για την αγορά του ακινήτου, είχε ανακοινώσει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (9 Δεκεμβρίου 2015) ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, προσθέτοντας ότι για το υπόλοιπο ποσό ι δήμος θα κινηθεί προς τις τράπεζες. Ενδέχεται δε στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, πάντως, ο δήμος Χίου, συνεπικουρούμενος από μηχανήματα της ΜΟΜΑ προέβη στις πρώτες εργασίες εξομάλυνσης του εξωτερικού χώρου, όπου και θα δημιουργηθεί ο καταυλισμός με τους λυόμενους οικίσκους ΙΚΕΑ, που θα διαθέσει η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ήδη, υπάρχει ένας αριθμός οικίσκων στις αποθήκες του δήμου Χίου, ενώ η ύπατη αρμοστεία θα φροντίσει για την εξασφάλιση όσων απαιτηθούν.

Με τις προϋποθέσεις της εξασφάλισης ολόκληρου του ποσού για την αγορά του ακινήτου και της ομαλής πορείας των εργασιών, είναι πολύ πιθανόν εντός του Ιανουαρίου 2016, να έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες εργασίες και να τεθεί σε λειτουργία το hot spot της Χίου, στην ΒΙΑΛ.

vial3