Ένα βήμα πιο κοντά για διοίκηση στο Νοσοκομείο

Η κα Ελένη Βουτιέρου, ψυχίατρος στο νοσοκομείο Χίου, αναλαμβάνει υποδιοικητής υπό την ιδιότητα της διευθύντριας των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, θέση στην οποία ορίσθηκε χθες, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, με απόφαση του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Νίκου Καρβούνη.

Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015, έγιναν προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και ιδία στις τράπεζες οι σχετικές κοινοποιήσεις και πλέον η κα Βουτιέρου θα είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντα του διοικητή του Νοσοκομείου, μετά την αποχώρηση του παραιτηθέντος διοικητή κ. Γιώργου Επιτροπάκη, η παραίτηση του οποίου – ωστόσο – δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας.

voutierou2

Να υπενθυμίσουμε ότι για την συγκεκριμένη θέση η κα Βουτιέρου ήταν η μοναδική υποψήφια, καθότι οι άλλοι αρχικά εκδηλώσαντες ανάλογη πρόθεση – οι κ.κ. Σπύρος Γανιάρης και Γιάννης Γιαννούλος– παραιτήθηκαν της… κούρσας.

Ο κ. Επιτροπάκης, ο οποίος έχει καλέσει σε συνέντευξη Τύπου την προσεχή Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015, όπου θα παρουσιάσει τον απολογισμό της θητείας του, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – προτίθεται να επανυποβάλει την παραίτησή του, προσδοκώντας ότι αυτή τη φορά θα γίνει αποδεκτή. Έως τότε, θα ασκεί τα καθήκοντά του και σε περίπτωση απουσίας του θα τον αναπληρώνει η κα Βουτιέρου.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα και το κενό του νέου διοικητικού συμβουλίου, που δεν έχει ορισθεί και το οποίο σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο μπορεί να ασκεί και χρέη διοίκησης μέσω του αντιπροέδρου και του διευθυντή των διοικητικών υπηρεσιών.

Πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι τα πράγματα δεν είναι ακόμα και πολύ ξεκάθαρα, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι η πλήρωση της θέσης του διοικητή του νοσοκομείου Χίου, καθώς και των υπολοίπων νοσοκομείων της χώρας, θα καθυστερήσει για αρκετό χρονικό διάστημα.