Βρήκαν τους σπάρτους στο ίσιωμα και κάνουν… διαπλατύνσεις

Το έκαναν πάλι το… θαύμα τους τα συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Χίου που βρίσκονται στο οδικό δίκτυο της Αμανής, υποτίθεται για να καθαρίσουν την παρόδια βλάστηση, αλλά φαίνεται βρίσκουν πρόσφορο το έδαφος και βάλθηκαν να κάνουν διαπλάτυνση του δρόμου.

Οι φωτογραφίες, σήμερα Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, είναι λίγο μετά τα Χάλανδρα προς την Νέα Ποταμιά και καταδεικνύουν ότι ή δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για τον καθαρισμό της παρόδιας βλάστησης, οπότε ο χειριστής αυτοσχεδιάζει ή έχει σαφείς οδηγίες να μην αφήσει φυλλαράκι σε όσο μεγαλύτερο πλάτος γίνεται κι όπου μας παίρνει, για να μην βρούμε πάλι μπροστά μας σε ένα δυό χρόνια τους… καταραμένους σπάρτους.

Έχει μια λογική η απομάκρυνση και με εκρίζωση των σπάρτων από τα χαντάκια απορροής ομβρίων, αλλά εδώ που έχει καθαριστεί το τοπίο δεν υπάρχει χαντάκι απορροής. Το οδόστρωμα έχει κλίση προς τα κατάντη, οπότε φεύγουν τα όμβρια και μάλιστα με ορμή. Τώρα, μετά την αποψίλωση δεν θα βρίσκουν εμπόδιο κανένα, η ανάσχεσή τους θα είναι μηδενική και σταδιακά θα παρασύρουν το εκτός οδοστρώματος τμήμα (νεροφαγώματα).

Κι έτσι θα ανοίξουν κι άλλες δουλειές, να οι αντιστηρίξεις, να τα μπετά, λεφτά φαίνεται υπάρχουν…

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια