Βροχή πέφτουν τα πρόστιμα στον δήμο από την Πολεοδομία

Πονοκέφαλο δημιουργούν στον δήμο Χίου τα πρόστιμα που κατά καιρούς δέχεται από την δική του υπηρεσία Πολεοδομίας και τα οποία στην παρούσα περίοδο ανέρχονται στο ποσό των 31.000 ευρώ!

Η Πολεοδομία έχει επιβάλει συνολικά αυτό το ποσό ως πρόστιμα στον δήμο Χίου, για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων και τα οποία τώρα πλέον ο δήμος προσπαθεί να αποφύγει, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωθούν στην εφορία.

Το μεγαλύτερο πρόστιμο 17.500 ευρώ αφορά την τοποθέτηση κατασκευής σε δρόμο στα Καρδάμυλα, που χρησιμοποιεί ως κιόσκι η Πυροσβεστική Υπηρεσία! Η συγκεκριμένη κατασκευή ήταν τοποθετημένη σε γειτονικό οικόπεδο ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, ωστόσο αυτό πουλήθηκε και ο νέος ιδιοκτήτης ζήτησε την απομάκρυνσή της.

gdysis 008

Τότε, μπροστά στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί, ο δήμος είχε εξετάσει την πιθανότητα τοποθέτησής της σε σημείο δίπλα στον δημόσιο δρόμο, λύση η οποία δεν βρήκε σύμφωνη την Τεχνική Υπηρεσία που είχε επισημάνει ότι κάτι τέτοιο θα επέσυρε την πιθανότητα επιβολής προστίμου από την Πολεοδομία.

«Από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει πώς βρέθηκε το κιόσκι αυτό στην συγκεκριμένη θέση», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης.

Ανάλογα υψηλό είναι και το πρόστιμο των 10.500 ευρώ που βρέθηκε χρεωμένος ο δήμος για την έλλειψη πολεοδομικής άδειας καντίνας που λειτουργεί ιδιώτης στα Μαύρα Βόλια.

«Το πρόστιμό αυτό βάρυνε τον ιδιοκτήτη της καντίνας, ο οποίος προσέφυγε αρμοδίως, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί. Εκεί, πάντως, θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε, αφού η μόνη εμπλοκή του δήμου ήταν ότι ενοικίασε τον χώρο στον ιδιώτη, ο οποίος σαφώς είχε την υποχρέωση να προχωρήσει στην έκδοση της πολεοδομικής άδειας για την καντίνα που έστησε και λειτούργησε», διευκρίνισε ο κ. Γδύσης.

Όσον αφορά το τρίτο πρόστιμο αυτό επεβλήθη για την κατασκευή τοιχίου στο Πιτυός, χωρίς – όμως – να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, παρά μόνον ότι ο δήμος κατέβαλε και τα έξοδα κίνησης για την εκτός έδρας υπηρεσία που προσέφεραν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, οι οποίοι διαπίστωσαν την παράβαση!