Υποψήφιος με τον συνδυασμό της Καλογήρου ο Παντελής Λεγάτος

Με τον συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο», με επικεφαλής την κα Χριστιάνα Καλογήρου, θα είναι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Χίου κ. Παντελής Λεγάτος και Σάμου κ. Γεώργιος Κυριαζής.

Ο κ. Λεγάτος γεννήθηκε το 1973 στη Χίο και είναι επιχειρηματίας.

Ο κ. Κυριαζής γεννήθηκε το 1960 στο Πυθαγόρειο της Σάμου και είναι επιχειρηματίας. Εκλέγεται για περισσότερα από 20 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Είναι αντιπεριφερειάρχης δια βίου μάθησης, απασχόλησης και εµπορίου.

Ο συνδυασμός «Εμείς για το Αιγαίο» ανακοινώνει, επίσης, τους εξής υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους:

Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου:

  1. Προκόπης Γυμνάγος: Ελαιοπαραγωγός. Γεννήθηκε το 1967 στη Μυτιλήνη και είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Είναι μέλος του Ανεξάρτητου Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών και Κτηνοτρόφων Λέσβου και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Λέσβου.
  2. Μάρθα Μπεριστιανίδου: Δικηγόρος. Γεννήθηκε το 1984 στη Μυτιλήνη και κατάγεται από την Ερεσό. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης από το 2009.
  3. Κυριάκος Πετρέλλης: Συνταξιούχος του ΟΤΕ. Γεννήθηκε στο Πλωμάρι το 1958. Είναι περιφερειακός σύμβουλος, αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου.
  4. Παναγιώτης Τσουπής: Λογιστής. Γεννήθηκε το 1966 στη Μυτιλήνη. Είναι αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου Λέσβου. Είναι μέλος της διοίκησης του Επιμελητήριου Λέσβου ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου. Επίσης, είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Λέσβου.

Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου:

  1. Κωνσταντίνος Αδαμίδης: Γεννήθηκε το 1956 στο Κοντοπούλι της Λήμνου. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Είναι αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής. Διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Κοντοπουλίου (1995-1998), δήμαρχος Μούδρου (1999-2010) και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λήμνου. Διετέλεσε μέλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Λήμνου (επί 10ετία) και μέλος της ομάδας τοπικής δράσης των προγραμμάτων Leader.
  2. Θεόδωρος Σαρικλής: Γεννήθηκε το 1980 στη Λήμνο και σπούδασε τεχνολόγος ναυπηγός μηχανικός. Ασκεί από το 2013 τα καθήκοντα του νηογνώμονα του νησιού. Είναι   αρτοποιός και ξενοδόχος. Διατέλεσε για σχεδόν 4 χρόνια πρόεδρος του Παλλημνιακού Σχολικού Ταμείου.
Σχόλια