Ζητούνται εκτάσεις για επέκταση των ΚΥΤ Σάμου και Κω – Νέο ΚΥΤ στην Λέρο

Τρεις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος «έβγαλε στον αέρα» το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 και ζητά την μίσθωση εκτάσεων για τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης Σάμου, Λέρου και Κω.

Στις προσκλήσεις, που υπογράφει ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης, η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται έως 31.12.2025, με δικαίωμα προαιρέσεως να παραταθεί εγγράφως η μίσθωση για πέντε επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους. Το μηνιαίο μίσθωμα, για όλη την διάρκεια της μίσθωσης, θα ανέρχεται σε 180 ευρώ ανά στρέμμα και για τα τρία νησιά.

Συγκεκριμένα, οι προσκλήσεις αφορούν:

Σάμος: Μίσθωση γεωτεμαχίων στη θέση «Ζερβού» του δήμου Ανατολικής Σάμου, δημοτικής ενότητας Βαθέως, για την επέκταση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης με την εγκατάσταση κλειστής
ελεγχόμενης δομής για τη προσωρινή υποδοχή και φιλοξενία πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών αιτούντων άσυλο.

Λέρος: Μίσθωση γεωτεμαχίων στην θέση «όρμος Λακκί» του δήμου Λέρου, με σκοπό την μετεγκατάσταση του υφιστάμενου ΚΥΤ και την εγκατάσταση κλειστής ελεγχόμενης δομής.

Κως: Μίσθωση γεωτεμαχίων στην θέση «Στρατόπεδο καπετάν Λάζαρη», περιοχή «Μεσοβούνι», του δήμου Κω, για την επέκταση του υφιστάμενου ΚΥΤ με την εγκατάσταση κλειστής ελεγχόμενης δομής.

Και στις τρεις προσκλήσεις ενδιαφέροντος γίνεται επίκληση της ανάγκης δημιουργίας δομής «ως έκτακτο αναγκαίο μέτρο για την αποσυμφόρηση στα πλαίσια αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν στην διάθεσή τους πέντε ημέρες από την δημοσίευση των προσκλήσεων, προκειμένου να καταθέσουν την εκδήλωση ενδιαφέροντός τους στην γενική διεύθυνση διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στις προκλήσεις ενδιαφέροντος επισυνάπτονται και σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα των περιοχών ενδιαφέροντος του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020, είχαν υπογραφεί από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη οι αποφάσεις προέγκρισης για την ανάληψη της σχετικής πολυετούς οικονομικής υποχρέωσης και συγκεκριμένα για τα οικονομικά έτη 2021, 2022, 2023, 2024 και 2025, ποσού 756.000 ευρώ, πλέον ποσού 88.200 ευρώ για το έτος 2020, ήτοι συνολικά 844.200 ευρώ.

Για τις εκτάσεις στο ΚΥΤ της Κω το σχετικό ποσό ανέρχεται σε 603.000 ευρώ, ήτοι 9.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ για την Λέρο στο ποσό των 241.200 ευρώ, ήτοι 3.600 ευρώ μηνιαίως.

Ακολουθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για Σάμο, Λέρο και Κω

samos

 

leros

 

kos

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια