Παρέμειναν 4 στον τελικό γύρο

Τέσσερα παρέμειναν τελικά τα διατηρητέα ακίνητα που μπαίνουν στον τελικό γύρο της επιλογής εκείνου που θα ενταχθεί στον φάκελο – αίτημα του δήμου Χίου, για χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».

Μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, οπότε και έληξε η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων ενδιαφέροντος, ουδείς νέος – με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – εμφανίσθηκε. Έτσι, ο κατάλογος παρέμεινε ο ίδιος με τα τέσσερα ακίνητα, που είχαν δηλωθεί από την προηγούμενη πρόσκληση.

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 θα συνεδριάσει η επιτροπή που όρισε το δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσει τις υποβληθείσες προτάσεις και να καταλήξει στο ένα ακίνητο, που θα προτείνει προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους.

Στη επιτροπή μετέχουν ο δήμαρχος κ. Μανώλης Βουρνούς, ο αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, η κα Δέσποινα Τσαρδάκα από την Χιακή Συμπολιτεία και ένας εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο ρόλος, βέβαια, της επιτροπής δεν είναι αποφασιστικός.

Τα τέσσερα διατηρητέα του τελικού γύρου

Τα τέσσερα διατηρητέα ακίνητα, που μπαίνουν στη διαδικασία της τελικής επιλογής, είναι τα ίδια που είχαμε αναφέρει και στο προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ μας, στις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Πρόκειται για ένα ακίνητο στην οδό Λιβανού 48-50, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Αριστείδη Μπελλέ (Νηρέας), ένα ακίνητο στην οδό Λιβανού 40 της εταιρείας Mayland2, συμφερόντων του κ. Διαμαντή Βαριά, καθώς και δύο ακίνητα του επιχειρηματία κ. Σωτήρη Σαραντή, το ένα κοντά στο αεροδρόμιο (Ζερβούδικο) και το άλλο στην περιοχή Χριστού Βαρβασίου (Κονίδικο).

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή του σχετικού φακέλου εκ μέρους του δήμου Χίου προς το «Πράσινο Ταμείο», προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αγορά, με το ανώτατο ποσό των 500.000 ευρώ, λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2015.