Πάλι στο Δ.Σ. για έγκριση τα τέλη

Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου, προκειμένου να επαναβεβαιώσει την απόφαση της δημοτικής αρχής για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Το θέμα επανέρχεται στην οικονομική επιτροπή την προσεχή Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, μετά τις έντονες αμφισβητήσεις που ηγέρθησαν για τη νομιμότητα της απόφασης της συνεδρίασης της 23ης Δεκεμβρίου 2014, δεδομένου ότι στα πρακτικά είχε καταγραφεί ότι την πρόταση της δημοτικής αρχής είχαν υπερψηφίσει 14 άτομα.

Την επομένη ημέρα, όπως είχαμε αναφέρει στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας, μετά από ένα θρίλερ αναζητήσεων και ερευνών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και 15ος σύμβουλος, που είχε υπερψηφίσει την πρόταση, πλην – όμως – ετίθετο εν αμφιβόλω η νομιμότητά της, επειδή δεν είχε καταγραφεί η παρουσία του στα πρακτικά της ψηφοφορίας.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο ρεπορτάζ της 31.12.2014, η πρόταση της δημοτικής αρχής παραμένει η ίδια με την προηγούμενη, δηλαδή ο καθορισμός ενιαίου συντελεστή ανταποδοτικών τελών στα 1,83 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλο τον δήμο Χίου, με εξαίρεση τα χωριά της Αμανής και του Πελινναίου, όπου ο συντελεστής καθορίζεται σε 1,10 ευρώ/τ.μ. (Δείτε εδώ τι αναλυτικά θα πληρώνουμε για ανταποδοτικά τέλη το 2015).

Η δημοτική αρχή επιμένει στην ορθότητα και στην αναγκαιότητα της μεγάλης αύξησης των ανταποδοτικών τελών, υποστηρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό συγκεντρώνεται μια κρίσιμη μάζα οικονομικών πόρων, που θα δώσει τη δυνατότητα ουσιαστικής βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας.