Ενδιαφέρον για την μαρίνα, πάει σε παράταση

Σε παράταση οδεύει ο διεθνής διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση επί 35 έτη της μαρίνας Χίου, στο Καστέλλο, για την οποία επρόκειτο να λήξει σήμερα Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, η προθεσμία κατάθεσης δηλώσεων ενδιαφέροντος.

Τις τελευταίες εβδομάδες εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα, εγχώρια και διεθνή, πλην – όμως – κάποιοι κατέθεσαν αιτήματα για την παράταση της προθεσμίας, προκειμένου να ετοιμάσουν τους φακέλους του ενδιαφέροντός τους.

Δεδομένου ότι πρόκειται για την σοβαρότερη έως σήμερα προσπάθεια παραχώρησης της μαρίνας Χίου, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται ότι αποδέχεται αυτά τα αιτήματα και εντός της ημέρας θα ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των φακέλων για περίπου δύο εβδομάδες, ήτοι για τις αρχές Φεβρουαρίου 2018.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, όπου η προθεσμία έληγε στις 16 Ιανουαρίου 2018 και παρατάθηκε για τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Σε πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την δήλωση ενδιαφέροντος, ενώ όσοι προεπιλεγούν θα κληθούν στην δεύτερη φάση να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.


Στις 2 Φεβρουαρίου η νέα προθεσμία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:25

Ανακοινώθηκε και επισήμως πριν λίγη ώρα η παράταση της προθεσμίας κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επενδυτών για την παραχώρηση της μαρίνας Χίου. Νέα ημερομηνία ορίσθηκε η 2α Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:00.


Περιγραφή της μαρίνας Χίου

Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου έχει επιφάνεια 80.000 τ.μ. περίπου και περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας 28.000 τ.μ. περίπου. Το ωφέλιμο βάθος εντός της λιμενολεκάνης κυμαίνεται μεταξύ –3,5 μ. και –5,0 μ.

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, καλύπτει επιφάνεια 35.000 τ.μ. περίπου, έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου. Προς το παρόν η χερσαία ζώνη είναι ανεκμετάλλευτη και χαρακτηρίζεται από πλήρη απουσία υποδομών και διαμορφώσεων (υπάρχει μόνο ένας πρόχειρος οικίσκος που στεγάζει εργοταξιακή γεννήτρια παροχής ρεύματος).

Σήμερα, η μαρίνα δεν είναι λειτουργική, ενώ ένας μικρός αριθμός σκαφών αναψυχής ελλιμενίζεται ενίοτε στη λιμενολεκάνη. Παρόλα αυτά, η μαρίνα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τουλάχιστον 170 σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 25 μ. ύστερα από περιορισμένης κλίμακας παρεμβάσεις.