Άφαντος ο εργολάβος της Χρήστου, τον… ψάχνουν κι αλλού

Θέμα ολίγων ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, η κήρυξη ως εκπτώτου του αναδόχου της κατασκευής της προέκτασης της οδού Χρήστου, στο αεροδρόμιο της Χίου, της εταιρείας ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε., η οποία κυριολεκτικά έχει εξαφανισθεί το τελευταίο διάστημα.

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου ματαίως ως φαίνεται περιμένει την απόκριση στην τελευταία ειδική πρόσκληση, που έστειλε στον εργολάβο και η οποία ουσιαστικά αποτελεί και τον προθάλαμο της έκπτωσης από το έργο.

Αν όλα εξελιχθούν όπως σήμερα, δηλαδή χωρίς ούτε τηλεφωνική απόκριση του εργολάβου (δεν μιλάμε καν για επανέναρξη εργασιών στο εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο), τότε στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου θα ληφθεί και θα κοινοποιηθεί η απόφαση έκπτωσής του.

Κι αλλού τα ίδια κάνει

Από μια σύντομη έρευνα του astraparis.gr φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει επιδείξει αντισυμβατική συμπεριφορά και σε άλλες περιοχές της χώρας, αφού είτε δεν έχει ξεκινήσει καν τα έργα που έχει αναλάβει ή τα πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας. Συγκεκριμένα:

– Ουδέποτε ξεκίνησε λιμενικό έργο που είχε αναλάβει από τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Δονούσα και το οποίο μετά από τις παρατάσεις όφειλε να είχε ξεκινήσει έως το τέλος του 2018. Όπως επισημαίνει στον astraparis.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Δονούσας κ. Δημήτρης Πράσινος ο εργολάβος ουδέποτε εμφανίσθηκε και κατά τις πληροφορίες που έχει μάλλον κηρύχθηκε έκπτωτος του έργου από το υπουργείο Υποδομών.

– Ο δήμος Πάρου του είχε αναθέσει μετά από σχετικό διαγωνισμό ένα λιμενικό έργο στον Αμπελά, πλην – όμως – ο εργολάβος ουδέποτε προσεκόμισε τα προβλεπόμενα έγγραφα, οπότε η τεχνική υπηρεσία προχώρησε στους επόμενους διαγωνισθέντες και… γλύτωσε!

– Στον δήμο Πάρου, επίσης, εκτελείται από την ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. έργο μεταφοράς νερού στην Παροικιά, συμβατικού αντικειμένου περί τις 870.000 ευρώ (το πήρε με έκπτωση πλέον του 50%) και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, το έργο κυριολεκτικά σέρνεται, έχει εκτελεσθεί μόνον το 30% του συμβατικού αντικειμένου και πάει προς παράταση της προθεσμίας, ενώ κανονικά έπρεπε να παραδοθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Εδώ η τεχνική υπηρεσία πάει μεν τυπικά, αλλά με το… μαλακό, επειδή πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο έργο, που έχει πολύπλοκες διαδικασίες έκπτωσης, πέραν του γεγονότος ότι αν το άφηνε στη μέση θα εδημιουργούντο κατακαλόκαιρο μείζονα προβλήματα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας στον στενό δρόμο από τον οποίο διέρχεται ο αγωγός.

Ο astraparis.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΔΕΥΣΗ Α.Ε. κ. Ανδρέα Οικονομίδη, προκειμένου να έχει την άποψή του για το έργο που έχει αναλάβει στη Χίο και την μακρόχρονη εγκατάλειψή του, πλην – όμως – τούτο δεν κατέστη δυνατόν.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια