Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για το επεισόδιο με τον 48χρονο στο Χαλκειός

Τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί, μεταξύ δε τούτων και οι τραυματισθέντες από τον 48χρονο κάτοικο του Χαλκειούς Χίου, που πυροβόλησε στο θερμοκήπιό του την Τετάρτη 1η Απριλίου 2020, συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία αργά το βράδυ της Πέμπτης 2 Απριλίου 2020, κατηγορούνται για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

«Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, χθες το απόγευμα στη Χίο, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, δρώντας από κοινού με έτερους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τον 48χρονο και κατά την εξέλιξη του περιστατικού επιτέθηκαν σε βάρος του με πέτρες και ξύλα, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και 3 φυσίγγια, ενώ δύο εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών που τραυματίσθηκαν κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου. Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου», αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

θερμοκήπιοκαραμπίναμετανάστεςπρόσφυγεςπυροβολισμόςτραυματισμόςΧαλκειός