Είχε ζεστασιά και χάπενινγκ, αλλά υστέρησε σε συμμετοχή

Στη Χίο τα καλά πράγματα συμβαίνουν την πρώτη φορά, είπε κάποιος με θυμόσοφο ύφος, βλέποντας ότι η συγκέντρωση «Ανάσα Αξιοπρέπειας» στην πλατεία Βουνακίου, το βράδυ της Δευτέρας, ήταν κατώτερη σε μαζικότητα της προηγούμενης Τετάρτης, ενδεχομένως δε και κατώτερη των προσδοκιών του.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, καταγράφεται στα θετικά του νησιού, αφού μέσα σε τόσο κοντινό διάστημα βρέθηκαν έστω και λιγότεροι των τριακοσίων, να υπενθυμίσουν ότι και η Χίος με πενιχρές δυνάμεις στέλνει το μήνυμά της, συμμετέχει με όλη την υπόλοιπη χώρα στην ηθική και πολιτική στήριξη των ελληνικής κυβέρνησης.

anasa axiopr 007

Κι αυτή τη φορά μπορεί μεν να ήταν λιγότεροι οι πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου, ωστόσο το κλίμα φαινόταν πιο θερμό κι ας είχαν προηγηθεί οι μάλλον δυσάρεστες ειδήσεις, σε ό,τι αφορά το κλίμα των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup.

Κι εκείνο που έμεινε για το τέλος, για όσους τουλάχιστον έμειναν λίγο παραπάνω, ήταν το χάπενινγκ με τις δασκάλες της χορωδίας, τις κες Κατερίνα Κούτση και Νίτσα Κλούβα, οι οποίες με την συνοδεία ακορντεόν και των πιο «ζωντανών» της ομήγυρης τραγούδησαν το «Είμαστε ακόμα ζωντανοί», «Το ποδήλατό μου», «Μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω» κ.ά.

Κάπου εκεί έκλεισε και αυτή η «Ανάσα Αξιοπρέπειας», χωρίς να δοθεί ραντεβού για την επόμενη…