Απίστευτο αλισβερίσι, 2.250.000€ ζητά ο δήμος από τον Μηταράκη για σχολεία

Η υποκρισία και το απίστευτο αλισβερίσι, με επίκεντρο το προσφυγικό, αποτυπώνονται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο σε τρεις αποφάσεις της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη, η οποία από τη μια θέλει να «εξορίσει» στην μέση του πουθενά τους πρόσφυγες και μετανάστες και από την άλλη χώνει όλο και πιο βαθειά το χέρι στο πουγκί (ταμείο αλληλεγγύης) Μηταράκη, με την επίκληση – πάντα – του προσφυγικού.

Με τρεις πρόσφατες αποφάσεις της η οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, ζητά από το ταμείο αλληλεγγύης, που συστάθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το συνολικό ποσό των 2.250.000 ευρώ για επισκευαστικές εργασίες σε τέσσερις σχολικές μονάδες του νησιού, με το επιχείρημα ότι έχουν ορισθεί για την υποδοχή και εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Τις αποφάσεις, στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 3ης Φεβρουαρίου 2021, ενέκριναν τα μέλη της από την δημοτική αρχή, ενώ καταψήφισε ο κ. Σταμάτης Σαραντινός (Χίος Μπροστά), τονίζοντας ότι «οι εργασίες χρειάζονται αλλά πρέπει να γίνουν από ΣΑΤΑ ή άλλα κονδύλια, όχι από πιστώσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Πρόκειται, αναλυτικά, για τις ακόλουθες δράσεις που ενέκρινε η οικονομική επιτροπή και για τις οποίες θα υποβληθούν σχετικά αιτήματα στο ταμείο αλληλεγγύης:

1. Εργασίες για την επισκευή των κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.

2. Ανακαίνιση των κτιριακών σχολικών εγκαταστάσεων του 3ου γυμνασίου Χίου “Αδαμάντιος Κοραής”, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ.

3. Εργασίες στο δημοτικό σχολείο Κάμπου και στο 1ο νηπιαγωγείο Καμποχώρων (Βασιλεώνοικου), προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Ακολουθούν οι τρεις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής

tameio_allilegiis1
tameio_allilegiis2
tameio_allileggiis3

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια