Απόλυση συνδικαλιστή καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενου –  συνδικαλιστή από εταιρεία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο φιαλών υγραερίου.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είναι αβάσιμη η αιτιολογία της εργοδοσίας ότι είχε εποχικό χαρακτήρα η απασχόλησή του, όταν η σύμβαση που υπέγραψε είναι αορίστου χρόνου. Η απόλυση συνδέεται άμεσα με τη συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου, επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. στο Σωματείο Οικοδόμων. Η εργοδοσία καταπατάει ακόμα και τους νόμους του εργατικού δικαίου, αποδεικνύοντας ότι έχουν μπει γερά θεμέλια στο αντεργατικό οπλοστάσιο για να εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση.

Πρόκειται για παράνομη και καταχρηστική απόλυση, που δείχνει την αδιαλλαξία της εργοδοσίας προκειμένου να μπορέσει να αυγατίσει τα κέρδη της. Είναι φανερό ότι η αιτιολόγηση της απόλυσης δεν έχει καμία βάση. «Σαν τρίχα από το ζυμάρι» πετάνε το συνάδελφο αφού πρώτα τον «ξεζούμισαν», μιας και οι υπερωρίες ήταν καθημερινό φαινόμενο, ενώ το εξαήμερο ήταν μόνο στα χαρτιά. Είναι ενδεικτικό ότι ο συνάδελφος δεν πήρε ούτε μια μέρα άδεια στους τέσσερις μήνες δουλειάς μιας και όλη τη δουλειά της παραλαβής, αποθήκευσης, παραγγελιών, μεταφοράς, εγκατάστασης, διανομής την έκανε μόνος του με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια του ίδιου και του φορτίου».

Το Σωματείο καταλήγει: «Απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου, η οποία δεν είναι ατομική υπόθεση και δεν θίγει μόνο προσωπικά τον ίδιο και την οικογένειά του. Βάζει στο στόχαστρο συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες».