Άρχισαν εργασίες επισκευής του «Ξενία»

Τα πρώτα βήματα για την αξιοποίηση του ξεχασμένου πρώην ξενοδοχείου «Ξενία», στη περιοχή Μπέλλα Βίστα, στην πόλη της Χίου, άρχισαν ήδη, την ίδια ακριβώς ημέρα, που έφτανε στο νησί ο πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. κ. Γιάννης Πολύζος.

Τα συνεργεία άρχισαν χθες Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, εργασίες για την στατική ενίσχυση του κτιρίου, που έχει υποστεί σοβαρές φθορές λόγω της εγκατάλειψης, αλλά και της γειτνίασής του με την θάλασσα.

Στην παρούσα φάση εκτελούνται εργασίες καθαίρεσης σοβάδων και αποκάλυψης του οπλισμού, ο οποίος έχει διαβρωθεί και εν συνεχεία θα γίνει επισκευή και ενίσχυσή του, ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης των όψεων του κτιρίου, ώστε να μην πάψει να είναι ένα κακό σημείο αναφοράς στην πόλη και μάλιστα σε τουριστικό σημείο της.

Οι εργασίες αναμένεται ότι θα συνεχισθούν κατά φάσεις καθ΄ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη του κ. Πολύζου με τον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, στόχος είναι η επανένταξη του «Ξενία» στην τουριστική οικονομία του νησιού.

Από την πλευρά της ΕΤΑΔ Α.Ε. το συγκεκριμένο ακίνητο φαίνεται ότι προωθείται για ένταξη στην πρώτη κατηγορία ακινήτων «Ξενία» προς αξιοποίηση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια