Αυλαία για την 30ή συνάντηση ερασιτεχνικών θιάσων

27 θίασοι από όλο το Αιγαίο μεταξύ των οποίων και 5 από τη Χίο, παρουσιάζουν τις θεατρικές τους παραστάσεις στα πλαίσια της 30ης συνάντησης ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018 στις θεατρικές σκηνές του ΟΜΗΡΕΙΟΥ, της ΠΕΚΕΒ και του Πνευματικού κέντρου Καλλιμασιάς.

“Επιλέξαμε τη Χίο γιατί μας το πρότεινε ο δήμος Χίου, γιατί έχει τις υποδομές και την οργάνωση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της διοργάνωσης και γιατί θέλαμε ο εορτασμός των 30 χρόνων της συνάντησης να γίνει στο Βόρειο Αιγαίο, αφού από το Βόρειο Αιγαίο ξεκινήσαμε”, δήλωσε η πρόεδρος της ομοσπονδίας ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου κα Μαρία Βενέτη.

Όλες αυτές τις μέρες σε μια διαμονή που περιλαμβάνει συνολικά 2500 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα στο νησί από 700 ηθοποιούς και συνοδούς, τα νησιά παύουν να νοιώθουν απομονωμένα κι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν παραστάσεις που μπορούν να δουν μέσα σε λίγες μέρες στις τρεις σκηνές που επιλέχθηκαν ανάλογα με τις σκηνικές απαιτήσεις των έργων.

“Πρόκειται για ένα θεσμό που συμβάλει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού θεάτρου στα νησιά μας” συμπλήρωσε η κα Βενέτη παρακαλώντας τον κόσμο να επιλέξει έργα σε όλες τις θεατρικές σκηνές.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για αυτή τη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στο νησί μας, ευχαριστώντας και τους χορηγούς και τα μέλη των θεατρικών ομάδων που από πριν την αυλαία έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό στο οργανωτικό κομμάτι της συνάντησης.