Στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου Χίου η ΑΔΕΔΥ

Στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) η εκτελεστική γραμματεία του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, μετά και την αναλυτική συζήτηση όλων των προβλημάτων, στην πρόσφατη συνάντησή τους.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει στη ανακοίνωσή της ότι «οι συνεχιζόμενες πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, που την θεωρούν κόστος, έχει ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους, τις φθαρμένες κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν επισκευάζονται και την μείωση των κλινών στην παθολογική, που έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε απόγνωση και σε εργασιακή εξουθένωση. Απαιτούμε αποπεράτωση της παθολογικής εδώ και τώρα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κάλυψη των κενών σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, κάλυψη των κενών με γιατρούς των απαραίτητων ειδικοτήτων στη βάση των διευρυμένων αναγκών του δίκιου λαού, στελέχωση και συντήρηση των κτιρίων της μαιευτικής και ΨΥΧΑΡΓΩ, στελέχωση του ΚΕΦΙΑ και των δομών της ειδικής αγωγής».

Περαιτέρω η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι «σε 24ωρη βάση καταθέτουν την ψυχή και την συνείδηση τους τιμώντας το κουτσουρεμένο μεροκάματό τους και εξυπηρετούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες (εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές) όλους τους πάσχοντες συμπολίτες μας. Όμως, οι κλίνες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών. Τα κτίρια της παλαιάς παθολογικής και χειρουργικής παραμένουν ερειπωμένα και χωρίς να διαφαίνεται στο μέλλον η επισκευή τους. Έτσι, ο κάθε πολίτης και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις μνημονιακές επιταγές».