«Χιώτικες Βιβλιοδρομίες», το νέο βιβλίο του Δημήτρη Φρεζούλη

«Χιώτικες Βιβλιοδρομίες», τιτλοφορείται τo νέο βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Φρεζούλη που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στις 19. 30 στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου.

Για τις «Χιώτικες Βιβλιοδρομίες» θα μιλήσει ο συγγραφέας κ.  Κώστας Ζαφείρης ενώ μικρές παρεμβάσεις θα κάνουν ο ποιητής κ. Αντώνης Λάρδας για τον αείμνηστο Φάνη Φαντέμη και η καθηγήτρια κ. Δέσποινα Γέμελου για τον Νίκο Κιουράνη.

Στις  «Χιώτικες Βιβλιοδρομίες» περιγράφονται συνοπτικά εβδομήντα πέντε βιβλία ως προς το περιεχόμενό τους, αλλά και με κριτική διάθεση και σχολιασμό και έτσι έχουμε μια πρώτη γνωριμία με χιώτικες εκδόσεις. Αλλά και με Χιώτες συγγραφείς, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ευκαταφρόνητος. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια πρώτη απόπειρα συλλογικής και συνολικής καταγραφής της ιστορίας του χιώτικου βιβλίου, κυρίως, των δύο τελευταίων χρόνων. Παράλληλα παρατίθενται και τα βιογραφικά των συγγραφέων.

Το δεύτερο μέρος των «Χιώτικων βιβλιοδρομιών» περιλαμβάνει αφιερώματα σε ανθρώπους των γραμμάτων. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ναυτικό πεζογράφο Φάνη Φαντέμη, στη ζωή και στα βιβλία του. Ένα δεύτερο στον Νίκο Κιουράνη και στον αείμνηστο Μήτσο Κρομμύδα. Και ένα τρίτο στον εκδοτικό οίκο «Αλφα Πι» και στην ανεκτίμητη προσφορά του αείμνηστου Αντώνη και του Γιάννη Παληού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια