Χριστουγεννιάτικη μπάλα αξίας 7.546,50 ευρώ αγοράζει ο δήμος Χίου – Και 3η απευθείας ανάθεση

Αυτή η χριστουγεννιάτικη μπάλα δεν είναι «διακοσμητική 3διαστατη επιδαπέδια μπάλα με δύο εισόδους», όπως περιγράφεται στην απόφαση ανάθεσης, αλλά κυριολεκτικά… διαστημική, αφού η τιμή με την οποία θα την προμηθευτεί ο δήμος Χίου ανέρχεται στο ποσό των 7.546,50 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη μπάλα αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης προμήθειας χριστουγεννιάτικου διάκοσμου για την πόλη της Χίου, που θα προμηθευτεί ο δήμος Χίου με δύο συνολικά απευθείας αναθέσεις, που έκανε σε μία ημέρα ο αντιδήμαρχος Χίου κ. Παναγιώτης Μανδάλας και μάλιστα στην ίδια εταιρεία, στον Πειραιά (η εταιρεία που είχε γεμίσει τη Χίο με φωτεινές τουλίπες και πεταλούδες το περασμένο Πάσχα).

Η συνολική δαπάνη της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 23.809,50 ευρώ, περιλαμβανομένου ΦΠΑ 17%.

Ενδιαφέρον ακόμα έχει το γεγονός ότι η εταιρεία που πήρε την δουλειά φαίνεται να είναι και η μοναδική που κατέθεσε προσφορά, αφού στις αποφάσεις του αντιδημάρχου δεν αναφέρονται άλλες προσφορές.

Τώρα, αν αυτός ο διάκοσμος είναι χρήσιμος ή ο ενδεδειγμένος από πρακτική και αισθητική άποψη είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε μετά την εγκατάστασή του στην πόλη της Χίου.

Ο κατάλογος των χριστουγεννιάτικων ειδών που περιγράφονται στις δύο αποφάσεις Μανδάλα, όπου εκτός από την… διαστημική μπάλα και τα άλλα είδη έχουν την τιμή τους

Και τρίτη απευθείας ανάθεση γιατί οι μπάλες ποτέ δεν είναι αρκετές!

Πρωί πρωί σήμερα Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021, έγινε διόρθωση από τον δήμο Χίου και αναρτήθηκε στην Διαύγεια η 40ή με χθεσινή ημερομηνία απόφαση του αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Μανδάλα, με ταυτόχρονη απόσυρση της διπλής ανάρτησης της 41ης.

Κι έτσι μάθαμε ότι η ίδια πειραιώτικη εταιρεία πήρε και τρίτη απευθείας ανάθεση για χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, δαπάνης 11.939,85 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με την τρίτη αυτή ανάθεση (σαλαμοποίηση λέγεται στην καθομιλουμένη το σύστημα να τα δώσεις όλα σε έναν, αλλά με… τρόπο) η συγκεκριμένη εταιρεία θα εισπράξει από τον δήμο Χίου το ποσό 35.749,35 ευρώ. Και βλέπουμε, μπορεί να υπάρξει και τέταρτη και πέμπτη κ.ο.κ.

Τι αγοράζει ο δήμος Χίου με την τρίτη ανάθεση