ΔΑΚΕ καθηγητών: Να καλυφθούν όλα τα κενά στην εκπαίδευση

Παρά τις προσλήψεις που έγιναν, υπάρχουν ακόμη κενά στην εκπαίδευση, σημειώνει με ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ καθηγητών με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην παράλληλη στήριξη.

Αναλυτικά έτσι όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ο χάρτης των κενών και των προσλήψεων στα σχολεία έχει ως εξής:

«Στη Χίο ανακοινώθηκε η πρόσληψη 24 εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας, 3 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και 8 εκπαιδευτικών στο Διονυσίειο Μουσικό Σχολείο Χίου, ενώ σε Οινούσσες και Ψαρά, 11 εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας.

Όσον αφορά τώρα την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως αυτά εκτιμήθηκαν από το ΠΥΣΔΕ Χίου, στη συνεδρίασή του της 18ης Σεπτεμβρίου 2019, στη Γενική Παιδεία, από τα 42 κενά πλήρους ωραρίου (29 στην Α΄ Χίου και 13 στη Β΄ Χίου) και τα 4 μειωμένου (2 στην Α΄ Χίου και 2 στην Β΄ Χίου), καλύφθηκαν τα 35 κενά πλήρους ωραρίου (24 στην Α΄ Χίου και 11 στη Β΄ Χίου). Το ποσοστό κάλυψης προσέγγισε το 76%. Στην Ειδική Αγωγή από τα 6 κενά πλήρους ωραρίου κι 1 μειωμένου καλύφθηκαν τα 3 πλήρους (στην Α΄ Φάση είχαν προσληφθεί 18 συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα το ποσοστό κάλυψης των κενών να έχει φτάσει αυτήν την στιγμή το 80%).

Απαιτούμε, τέλος, ως παράταξη την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των λίγων εναπομεινάντων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται μόνο με την άμεση πραγματοποίηση της Γ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Οφείλει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να στελεχώσει πλήρως με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των ακριτικών μας νησιών το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει η ανακοίνωση.