Εικαστικό εργαστήρι από τη Μούσα Ελληνική

Ανοιχτό Εργαστήριο Ζωγραφικής με την εικαστικό Δόμνα Σαλιάρη και εργαστήριο κινητικής ζωγραφικής μέσα από τη Σχολή της Νέας Υόρκης, πραγματοποιείται στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ από τη Μούσα Ελληνική.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 , Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 από τις 19:00-21:00 στο Υπόστεγο Φιλαρμονικής Δήμου Χίου.

ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Ανοιχτό Εργαστήριο Ζωγραφικής με την εικαστικό Δόμνα Σαλιάρη.

Εργαστήριο κινητικής ζωγραφικής μέσα από τη Σχολή της Νέας Υόρκης. Στα μέσα του 20ού αιώνα στη Νέα Υόρκη έκανε την εμφάνισή της μία εξαιρετικά ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή με συνθέτες, μουσικούς, ζωγράφους, γλύπτες, χορευτές να δημιουργούν πρωτοποριακά έργα.

Υπερμεργέθη κινούμενα γλυπτά (mobiles), Action Painting, Μινιμαλισμός, Αλεατορισμός, Αφηρημένος Εξπρεσιονισμός είναι κάποια από τα ονομαστά δημιουργήματα αυτής της Σχολής.

Το Εργαστήριο θα μας εισαγάγει στην «αυτόματη γραφή» και με την κίνηση ολόκληρου του σώματος θα νιώσουμε τη δύναμη του τυχαίου και της απροσδιοριστίας. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή προς όλους, μικρούς και μεγάλους.

Μοναδική προϋπόθεση τα άνετα πρόχειρα ρούχα και η διάθεση να απελευθερώσουμε τον δημιουργό που ο καθένας μας κλείνει μέσα του. Συνδιοργάνωση: Δήμος Χίου, Περιφέρεια ΒΑ Αιγαίου