Είναι εξωγήινοι στην παραλία Μονολιάς, αυτοί που βλέπουμε κύριε Μηταράκη; (βίντεο και φωτό)

«Αυτά τα γεγονότα που εσείς λέτε ότι διαβάσατε σε κάποιες τοπικές ιστοσελίδες για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν ως γεγονότα» (Νότης Μηταράκης, στην Βουλή, στις 8 Μαΐου 2020, απαντώντας στις καταγγελίες του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη).

«Φωτογραφία που να δείχνει κόσμο να φτάνει εγώ δεν έχω δει… και αν υπάρχουν φωτογραφίες κανείς δεν ξέρει πότε είναι αυτές οι φωτογραφίες. Μπορεί να είναι φωτογραφίες του Μαρτίου, μπορεί να είναι του Φεβρουαρίου, δεν ξέρω» (Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στην «διακαναλική» συνέντευξη της 18ης Μαΐου 2020).

Όλα αυτά αφορούν την περιβόητη υπόθεση της «εξαφάνισης» προσφύγων και μεταναστών, που αποβιβάσθηκαν το πρωί της 30ής Απριλίου 2020, στη παραλία της Μονολιάς, στην Καλιμασιά της Χίου και έκτοτε, όπως αποκάλυψε ο astraparis.gr, αγνοείται η… τύχη τους.

Σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου 2020, μετά και την χθεσινή εκ νέου προσπάθεια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου να… εξαφανίσει τα γεγονότα, που επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφικό υλικό, ο astraparis.gr φέρνει στην δημοσιότητα φωτογραφία με ομάδα προσφύγων και μεταναστών στην παραλία της Μονολιάς, στο σημείο ακριβώς που προσέγγισε η βάρκα των προσφύγων και μεταναστών.

Η φωτογραφία έχει ληφθεί από άνθρωπο, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και του οποίου τα στοιχεία είναι γνωστά στον astraparis.gr, πλην – όμως – για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιούνται.

Η ποιότητα της φωτογραφίας δεν είναι καλή, επειδή έχει ληφθεί από σχετικά μεγάλη απόσταση με κινητό τηλέφωνο παλαιάς τεχνολογίας. Όμως, δείχνει σαφέστατα την ανθρώπινη παρουσία στον χώρο και μάλιστα την συγκεκριμένη ημέρα, 30 Απριλίου 2020 και ώρα 09:09, δηλαδή λίγο μετά την προσέγγιση της φουσκωτής βάρκας και την αποβίβαση των επιβαινόντων στην παραλία.

Εκτός από την αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία, δημοσιεύουμε και όλες τις πληροφορίες του συγκεκριμένου ψηφιακού αρχείου (μεταδεδομένα / metadata), ώστε να πεισθούν και οι πλέον δύσπιστοι ότι την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στο σημείο αφίχθησαν πρόσφυγες και μετανάστες, όπως διαβεβαιώνουν και οι αυτόπτες μάρτυρες (εκτός και αν ο κ. Μηταράκης ισχυρισθεί ότι πρόκειται για… πρωινούς κολυμβητές!).

Επιπλέον, δημοσιεύουμε τα metadata του φωτογραφικού υλικού, που είχαμε δημοσιοποιήσει στο πρώτο σχετικό ρεπορτάζ μας και τα οποία δείχνουν ότι αυτές οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί από άλλους αυτόπτες μάρτυρες περίπου μισή ώρα αργότερα, όταν πλέον οι λιμενικοί είχαν απομακρύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το σημείο αποβίβασης και τους είχαν μεταφέρει σε χώρο εντός του παρακείμενου οικισμού.

Η αποκάλυψη και των νέων στοιχείων καταρρίπτει – ακόμα και για όσους αφελώς το πίστευαν – το αφήγημα του λιμεναρχείου Χίου για το περιστατικό και τα γεγονότα, καθώς και τους ισχυρισμούς του κ. Μηταράκη στην Βουλή και στην χθεσινή συνέντευξή του.

Το μόνο, πλέον, που απομένει και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να μιλήσει για την υπόθεση ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος μέχρι στιγμής τηρεί σιγήν ιχθύος.

Η παραλία της Μονολιάς σήμερα Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια