ΕΛΜΕ Χίου: Η κανονικότητα δεν υπάρχει με κενά στα σχολεία

Τη διαμαρτυρία της για τα κενά που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε πλήρες και μειωμένο ωράριο, δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκφράζει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ ΧΙΟΥ.

Όπως σημειώνει: «Στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου τα δηλωμένα κενά ανέρχονται:

  • στην γενική αγωγή σε 15 πλήρους ωραρίου και 5 μειωμένου ωραρίου
  • στην ειδική αγωγή σε 3 πλήρους ωραρίου και 1 μειωμένου ωραρίου
  • στην παράλληλη στήριξη 4 κενά
  • στο Μουσικό Σχολείο 259 ώρες μουσικής ειδίκευσης»

Τα παραπάνω έχουν  ως αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα να μην έχει διδαχθεί ούτε μία ώρα στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα «Οικονομία» και «Κοινωνιολογία» του Εσπερινού Γυμνασίου καθώς και στην «Πληροφορική» του Γυμνασίου Ψαρών και να μη διδάσκονται καμία ξένη γλώσσα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία των Οινουσσών.

Η ΕΛΜΕ χαρακτηρίζει ως εμπαιγμό από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στον διορισμό  εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, στην ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων ανά βαθμίδα και ειδικότητα και στη σύσταση οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης

«Στην κατεύθυνση του εμπαιγμού και του στρουθοκαμηλισμού εντάσσεται ο λόγος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που παραπέμπει τους διορισμούς στη Γενική Αγωγή για το 2021, χωρίς να διευκρινίζεται ούτε ο αριθμός των διορισμών, ούτε αν τα κριτήρια διορισμών θα παραμείνουν τα ίδια.

Για την ΕΛΜΕ Χίου η χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών βεβαιώνεται από την πληθώρα κενών που καταγράφονται με αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια και τον αριθμό των αναπληρωτών που κάθε χρόνο καλούνται να αναπληρώσουν τον εαυτό τους. Δεν είναι κανονικότητα, στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, να εργάζονται περί τους 100 αναπληρωτές όταν οι μόνιμοι δεν φτάνουν τους 400», καταλήγει η ΕΛΜΕ .

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια