Εναρκτήριο προεκλογικό λάκτισμα Ανδρουλάκη από τη Χίο – Κουβέντα για ΜΑΤ και υπερδομή (βίντεο & φωτό)

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στο οποίο φάνηκε να ξυπνά μνήμες από τα παλιά και ένδοξα χρόνια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του από τη Χίο, στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην οδό Απλωταριάς, το βράδυ της Τρίτης 30 Μαΐου 2023.

Στην ομιλία του συγκέντρωσε τα πυρά του τόσο προς την Νέα Δημοκρατία, όσο και μάλλον περισσότερο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και χαρακτήρισε ως τον χορηγό της Ν.Δ., καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν ακόμα πιο μαζικά υπέρ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την εξασφάλιση της βουλευτικής έδρας που κέρδισε στην εκλογική αναμέτρησης της 21ης Μαΐου 2023.

Ξεδίπλωσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην οικονομία, την υγεία και την παιδεία, ενώ για το ζέον θέμα της ημέρας, την φορολόγηση των μερισμάτων, που στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπαν ότι θα αυξηθεί, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι τι είναι ένα χιλιάρικο επιπλέον φόρος μπροστά στον κίνδυνο αφελληνισμού της οικονομίας από την δράση των κορακιών για τα κόκκινα δάνεια.

Για το θέμα της υγείας είπε ότι θα αυξηθεί το ποσοστό από το ταμείο ανάκαμψης στο 8% από το 2% που είναι σήμερα, ενώ θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία με τους καλύτερους και καλά αμειβόμενους μάνατζερ ως διοικητές.

Προκλήθηκε, αλλά ούτε κουβέντα για τα ΜΑΤ και την υπερδομή

Στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που ξεκίνησε τον φράχτη του Έβρου και έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του, ειδικότερα δε τον κατηγόρησε ότι η προσπάθειά του να μπλοκάρει την κοινοτική χρηματοδότηση, σημαίνει ότι το οικονομικό κόστος για τον φράχτη θα το καλύψουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Αφού επεσήμανε ότι η Ελλάδα εισέπραξε περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό από την Τουρκία, που έχει περισσότερους πρόσφυγες στο έδαφός της, διερωτήθηκε πού πήγαν αυτά τα χρήματα που διαχειρίσθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς – ωστόσο – να κάνει την οποιαδήποτε αναφορά στις φαραωνικές υπερδομές των νησιών με το τεράστιο οικονομικό κόστος.

Παρόλο που αρκετές φορές προκλήθηκε από συγκεντρωμένους πολίτες, που του επεσήμαιναν για την επέλαση των ΜΑΤ στη Χίο και για την υπερδομή προσφύγων και μεταναστών, που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης ουδεμία αναφορά έκανε, αδειάζοντας ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χίου, στελέχη του οποίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το σημείο αυτό εκμεταλλεύθηκε δεόντως ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει: «Προς τιμήν του πάντως, δεν μίλησε εναντίον των δομών στα νησιά, επέλεξε να μην είναι ακραία λαϊκιστής, όπως οι υποψήφιοι βουλευτές του, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι οι νέες δομές, με την βραχυχρόνια παραμονή αιτούντων άσυλο δεν επηρεάζουν αρνητικά τις τοπικές κοινωνίες».