Ενημερωτική εκδήλωση για τις επισκευές διαβρωμένου σκυροδέματος

Εκπαιδευτική διήμερη εκδήλωση, με αντικείμενο «Μέθοδοι αποτίμησης και επισκευής οπλισμού σε στοιχεία ωπλισμένου σκυροδέματος», διοργανώνει η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΤΕΕ Τμήμα Βορείου Αιγαίου, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καράλης» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (είσοδος από οδό Μουσείου), με ώρα έναρξης 09:30. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη των μεθόδων σε υφιστάμενο κτίριο.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «την εποχή που διανύουμε έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου ώστε τα δομικά στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα κατασκευασμένα στις προηγούμενες δεκαετίες να χρειάζονται σοβαρές επισκευές απόρροια βλαβών που προέκυψαν κατά τη συνδυασμένη δράση της ηλικίας και της έκθεσης στο φυσικό περιβάλλον. Οι εξελίξεις στη σχετική επιστήμη των υλικών είναι ραγδαίες και η ποικιλία των επισκευαστικών υλικών αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το αντικείμενο της εκδήλωσης ενδιαφέρει όλους όσους σχετίζονται με την οικοδομική δραστηριότητα (μηχανικούς, εργολάβους, εμπόρους κατασκευαστικών υλικών, ιδιοκτήτες κ.ά.).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια