Εντοπισμός 14 προσφύγων – μεταναστών στα Νένητα Χίου και σύλληψη ενός 50χρονου ως διακινητή

Δεκατέσσερις πρόσφυγες και μετανάστες (13 άντρες και μία γυναίκα), εντοπίσθηκαν και περισυνελλέγησαν στην περιοχή των Νενήτων Χίου, σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στην δομή της ΒΙΑΛ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα «τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ εντόπισε ένα ύποπτο ταχύπλοο σκάφος, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή “Βοκαριά” νότια της Χίου και στη συνέχεια να αποβιβάζει αλλοδαπούς σε παρακείμενη παραλία. Μετά την αποβίβαση, το ταχύπλοο κινήθηκε προς τις έναντι τουρκικές ακτές, ενώ ο χειριστής του δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχυπλόου σκάφους και του 50χρονου αλλοδαπού χειριστή του».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα, επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση των αρμοδίων αρχών από μη κυβερνητική οργάνωση στην ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων αποβιβάσθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά 25 πρόσφυγες και μετανάστες.