Για το περιβάλλον και για τον Πέτρο

Εμπνέει ακόμη καικ μετά το μεγάλο ταξίδι, ο Πέτρος Τριπολίτης. Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Χίου «ΟΜΙΚΡΟΝ» συνεχίζει τις δράσεις της με ένα ακόμα περιβαλλοντικό αντάμωμα μικρών και μεγάλων, το οποίο ονομάζει “Μαζί, για την Κλειδού, για το περιβάλλον, για τον Πέτρο”.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στον εμβληματικό για την Ομάδα χώρο της Κλειδούς με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αποσκοπεί να συμβάλει μέσα από το παιχνίδι στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και στην προστασία του.

Εκτός από τις διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά, θα υπάρχουν και δράσεις ενδιαφέροντος για τους γονείς και ενήλικες γενικότερα, σε μια προσπάθεια να φέρουν όλους πιο κοντά στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας.

Οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί της Κυριακής με τόπο συνάντησης την Κλειδού και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι τις 13:00.

Προτείνεται, τουλάχιστον για τα παιδιά, να έχουν μαζί τους νερό , κολατσιό και καπέλο. Η δράση αυτή είναι αφιερωμένη στον πρωτοπόρο Εθελοντή και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας «ΟΜΙΚΡΟΝ» Πέτρο Τριπολίτη που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας .

Στη δράση της Κυριακής συμμετέχουν: Η Διεύθυνση Δασών Χίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Χίου, το Chios Nature, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων καθώς επίσης η Καλλιόπη Λιαδή και ο Σταμάτης Μενής με σχετικές δραστηριότητες και παρουσιάσεις.