Επανένωση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

H 2η Συνάντηση των Αποφοίτων του Αιγαίου πραγματοποιιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα  σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου – University of the Aegean Alumni Association σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Παλαιοί Πρυτάνεις, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι και απόφοιτοι συναντήθηκαν σε μία γιορτή για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην οποία συμμετείχαν πάνω από 600 άτομα.

Το παρών από την πολιτική ηγεσία έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κος Μανώλης Κουτουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης  κος Οδυσσέας Ζώρας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, ο κος Χαράλαμπος Αθανασίου, πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λέσβου, ο κος Μάνος Κόνσολας, πρ. υφυπουργός Τουρισμού και  Βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κος Παναγιώτης Παρασκευαίδης, Βουλευτής Λέσβου, ο κος Σταύρος Μιχαηλίδης Βουλευτής Χίου, ο κος Μάρκος Καφούρος Βουλευτής Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χρήστος Μπάρδος, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κος Αλέξανδρος Λυμπέρης και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου κος Κώστας Ταρασλιάς. Παράλληλα, έστειλαν χαιρετισμούς η κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κος Γιάννης Παππάς, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Δωδεκανήσου  και ο κος Σταμάτης Κάρμαντζης Δήμαρχος Χίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΠΑ Ανδρέας Καρασαρίνης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια στο Σύλλογο, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η συνεργασία Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Συλλόγου Αποφοίτων του και τόνισε ότι  ο Σύλλογος θα αποτελέσει γέφυρα ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές των αποφοίτων του Ιδρύματος, προσφέροντας σε όλες και όλους πολλαπλασιαστικά οφέλη κοινωνικής και επαγγελματικής διασύνδεσης, αλλά και καίρια πηγή υποστήριξης για το Ίδρυμα, συμβάλλοντας στη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε η μνήμη  του Κώστα Σοφούλη, πρώτου Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής Θεμιστοκλής Λέκκας, πρώτος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναγνωρίζοντας το έργο και την προσφορά τους στο Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.