Έπιασε… στασίδι το «Νήσος Σάμος» στο λιμάνι της Χίου, Σάββατο θα αποπλεύσει

Ούτε και σήμερα Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, όπως τουλάχιστον ευελπιστούσαν ορισμένοι, θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Χίου το «Νήσος Σάμος», το οποίο έχει καθηλωθεί στο νησί μετά την επιχείρηση – θρίλερ, που εξελίχθηκε τις πρωινές ώρες χθες Πέμπτη για να πρυμνοδετήσει στην προβλεπόμενη θέση.

Το λιμεναρχείο Χίου είχε δώσει από το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τους προβλεπόμενους ελέγχους για το αξιόπλοο του πλοίου, το «πράσινο φως» για τον απόπλου του, πλην – όμως – κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως είχαμε επισημάνει, επειδή οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την ασφαλή ανάσυρση της άγκυρας από την νότια πλευρά του λιμανιού.

Έτσι, ο απόπλους αναβλήθηκε για σήμερα Παρασκευή και μάλιστα στις 12 το μεσημέρι είχαν δηλώσει, αλλά και πάλι οι καιρικές συνθήκες είναι αποτρεπτικές για το εγχείρημα.

Έτσι, το πλοίο , όπως πλέον επισήμως μας επισημάνθηκε από το λιμεναρχείο Χίου, θα αποπλεύσει, όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Εικάζεται αύριο Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, άγνωστη παραμένει ακόμα η ώρα.

Στο διάστημα αυτό και έως ότου μπει στην… κανονικότητα το «Νήσος Σάμος», όλα τα δρομολόγια τροποποιούνται και θα εκτελούνται από το λιμάνι των Μεστών, με την προοπτική ομαλοποίησής τους από το βράδυ της Κυριακής, 22 Μαΐου 2022.