Εργάτης – Άτλας σηκώνει στην πλάτη του όλα τα γενικά καθήκοντα του Νοσοκομείου

Μετά τα μπράβο και τα χειροκροτήματα για την δημόσια υγεία από τους πολιτικούς, ένα ένα έρχονται στην επιφάνεια τα κενά του συστήματος και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτά.

Χωρίς εργάτες γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα το Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου με έναν υπάλληλο να προσπαθεί να καλύψει τα κενά κάνοντας τον καθαριστή, τον εργάτη γενικών καθηκόντων, τον μεταφορέα, τον βοηθό μαγειρείων και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Μόλις ένας εργάτης γενικών καθηκόντων Υ.Ε. έχει μείνει στο Νοσοκομείο σε μια περίοδο όπου όλες οι ανάγκες του είναι αυξημένες. Αυτός ο ένας τρέχει και δεν φτάνει στην κυριολεξία με όλο το προσωπικό να επιβαρύνεται με εργασία που δεν είναι των αρμοδιοτήτων του. Χαρακτηριστικό είναι ότι φαρμακευτικό υλικό περιμένει στους διαδρόμους του νοσοκομείου για την μεταφορά του ανά περίπτωση, προκαλώντας πολλές φορές έμφραγμα στην λειτουργία όλου του συστήματος.

Είναι εξωπραγματική η εικόνα ενός υπαλλήλου να μαζεύει σκουπίδια το πρωί, μετά να εξυπηρετεί τα μαγειρεία, να μεταφέρει τα φάρμακα,  αλλά και τα κλινοσκεπάσματα στις κλινικές και απορίας άξιο πώς δεν έχουν δημιουργηθεί μεγαλύτερα προβλήματα ακόμη στο νοσοκομείο.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αναμένεται να βγει σε άδεια το επόμενο διάστημα και πραγματικά είναι να απορεί κανείς για το πως θα λειτουργήσει όλο το σύστημα χωρίς ούτε έναν εργάτη γενικών καθηκόντων.

Κανείς, όμως, δεν φαίνεται να ιδρώνει και κανείς ως σήμερα δεν φαίνεται διατεθειμένος να καλύψει αυτά τα κενά, έστω και με προσλήψεις συμβασιούχων από την περιουσία του νοσοκομείου για να καλυφθεί άμεσα το καλοκαίρι.

Απορίας δε άξιον είναι γιατί δεν είχε προβλεφθεί πρόσληψη υπαλλήλων γενικών καθηκόντων Υ.Ε. από τους πίνακες των επικουρικών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια