Το «Εχθροί εξ αίματος» του ΔΗΠΕΘΕ, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή

Με το έργο «Εχθροί εξ αίματος» του γνωστού σκιτσογράφου Αρκά κάνει πρεμιέρα το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου την προσεχή Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 20.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου.

Στους «Εχθρούς εξ αίματος» ένα τροχαίο ατύχημα οδηγεί τον αλκοολικό οργανισμό σε κώμα. Την ίδια στιγμή ξεσπά διαμάχη μεταξύ των οργάνων. Το Λεπτό και το Παχύ Έντερο διαφωνούν για το εάν τα ευγενή όργανα, η Καρδιά, οι Νεφροί και οι Πνεύμονες, έχουν συνωμοτήσει ώστε να καταλήξει ο ημιθανής οργανισμός, με σκοπό να μεταμοσχευθούν σε νέο υγιές σώμα.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μανώλη Σορμαΐνη, ενώ τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Θοδωρής Προκοπίου, Ευθύμης Βαλαγιάννης και Γιώργος Παυλιδάκης.

Τα εισιτήρια κοστιζουν 8 ευρώ το κανονικό και 5 το μειωμένο, ενώ η είσοδος για τα άτομα με αναπηρία θα είναι δωρεάν μετά από αίτημα του σκηνοθέτη που χρόνια τώρα δίνει αγώνα εναντίον του καρκίνου.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι με αναπηρία να μετέχουν της τέχνης, αφού έτσι παραμένουμε ενταγμένοι στη ζωή», τόνισε ο κ. Σορμαΐνης, χαρακτηρίζοντας την τέχνη ως «άρμα της ζωής», στοιχείο απαραίτητο δηλαδή, για την διατήρηση της ισορροπίας, όπως και στα πλοία που αντιμετωπίζουν φουρτούνες.

Σιγουριά για το καλύτερο αποτέλεσμα

Ο ίδιος καλείται να σκηνοθετήσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του το συγκεκριμένο έργο, δηλώνοντας πλέον τη σιγουριά του για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα λόγω και των άλλων συντελεστών του θεάτρου.

Καταθέτοντας τη γνώμη του γα το ΔΗΠΕΘΕ ο κ. Σορμαΐνης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πρόσφατη παραχώρηση του χώρου, ενώ κάλεσε το διοικητικό συμβούλιο να βρει τρόπους, ώστε το ΔΗΠΕΘΕ να συνεχίζει τη προσφορά του όλο τον χρόνο.

Όσον αφορά το θεατρικό κείμενο ο ίδιος το χαρακτήρισε ως «ένα έργο με βάθος που το σκέφτεσαι ακόμα και μήνες αργότερα.»

Οι παραστάσεις θα ανέβουν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να το δούμε και την 1η καθώς και την 4η Απριλίου 2015. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια ώστε να το έργο να περιοδεύσει εντός και εκτός Χίου τον προσεχή Ιούνιο.